Britse omaatjes apestoned in Amsterdamse coffeeshop

VideoEen flinke joint rollen en even goed lurken aan een waterpijp: het zijn niet de bezigheden die je verwacht van drie hoogbejaarde dames. De Britse vriendinnen Trish (82) Margot (72) en Daphne (78) zochten echter het avontuur op in een Amsterdamse coffeeshop en werden knetterstoned. Dat alles in het kader van een televisieprogramma.

,,Nooit te oud om iets nieuws te proberen", zo verklaart de 82-jarige Trish tegenover televisiezender Channel 4 de trip naar de coffeeshop. Voor de opnames van het programma 'A Granny's Guide to the Modern World' trokken de dames de stoute schoenen aan om voor het eerst in hun leven te blowen.

Dat ging niet helemaal van harte. Zo waren er bij de omaatjes in eerste instantie twijfels of het gebruik van wiet niet kan leiden tot harddrugs. Ook rees de vraag of met het roken van een joint er niet een verhoogd risico was om in een Nederlandse cel te belanden.

Spacecake
In de coffeeshop mochten de beleefde Britse oma's zelf hun eerste jointje draaien. Ook werd een waterpijp uitgeprobeerd en namen de dames een paar happen van een spacecake.

Uiteindelijk belandden de dames op een Amsterdamse speelplaats, waar ze met plezier de schommels uitprobeerden. Achteraf is de mening over blowen bij de oma's in positieve zin veranderd. ,,Het gaf me het gevoel alsof ik in mijn tweede jeugd zat", liet Margot tegenover het tv-programma weten. 

Leren schelden
In 'A Granny's Guide to the Modern world' ontdekt de oudere Britse generatie de wereld van nu. Zo is bijvoorbeeld ook de 82-jarige Laura June te zien die leert schelden van een aantal bouwvakkers. De 94-jarige Bobby leert hoe hij over mensen moet praten die niet blank zijn.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement