Volledig scherm
Brokken in 1971. © anp

Corry Brokken (83) overleden

UpdateVoormalig zangeres en radiopresentatrice Corry Brokken is op 83-jarige leeftijd overleden, meldt haar dochter aan RTL Boulevard vanavond. Ook acteur Tony Neef meldt het nieuws.

Met een eerste plaats op het Eurovisiesongfestival van 1957 was Brokken de eerste Nederlandse die deze plek wist te bereiken.

De in Breda geboren zangeres debuteerde bij de AVRO in 1952 in het radioprogramma Een lied en een vleugel. Haar uitvoering van Edith Piafs Milord bracht haar in 1960 aan de top van de Nederlandse hitparade.
Met drie songfestivaldeelnames is Brokken nog steeds Nederlands recordhoudster. In 1976 presenteerde ze het evenement vanuit Den Haag nadat Teach-In het liedjesfestival het jaar ervoor namens Nederland had gewonnen. In 2003 nam Brokken plaats in de jury van de Nederlandse songfestivalfinale.

Edisons
In 1962 ontving de zangeres een Edison voor haar elpee Mijn Ideaal. In 1995 kreeg Brokken een tweede Edison en besoot zij haar comeback als zangeres te maken. In 1996 kwam het album Nooit Gedacht uit.

Volledig scherm
In 2004.