'De broodjes ei met mayo heb ik ingeruild voor crackers met hummus'

ColumnQ-Music deejay Eva Koreman gaat, naast haar huidige werkzaamheden voor het radiostation, een aantal maanden haar hoogzwangere collega Patricia van Liemt vervangen. Patricia is de vaste sidekick van Jeroen van Inkel. Voor AD.nl schrijft Eva twee keer per week een column over deze enerverende periode. Vandaag over 's nachts radio maken.

Volledig scherm
© Q-Music

Dankzij de radio heb ik nu een uitgebalanceerd dieet en word ik drie keer per week afgemat tijdens een bootcamp. Nee, het is geen onderdeel van het beleid om ziekteverzuim tegen te gaan bij Q-Music. Het is gewoon gebeurd. Dankzij mijn nachtprogramma dat ik had voordat ik mocht invallen bij de middagshow.

In de nacht radio maken is anders. Zo heb ik bijvoorbeeld weleens een stuk van Markies de Sade behandeld over coprofagie. Dat kan gewoon. Een vast item is de Q-praatpaal, waar mensen inbellen en live en ongecensureerd op de radio komen. Je weet nooit wat er komt. Dat resulteert in gesprekken met truckers die de groeten willen doen, een enkele student die zich afvraagt of als de Apocalyps nabij is de overheid ons iets zal laten weten. En in een bootcamp. Voor vijf luisteraars en voor mij.

Ene Abdellah Dami belde in. De ex tv-presentator wilde graag vertellen over zijn nieuwe project. Hij had onlangs het licht gezien en leefde nu gezond en was personal trainer geworden. Bij de afsluiting van het gesprek riep hij dat hij wel een bootcamp aan vijf luisteraars wilde weggeven. Te gek. Vervolgens vroeg hij of ook ik de uitdaging aan wilde gaan. Behalve een blauwe maandag paaldansen met vriendinnen, heb ik de afgelopen 13 jaar niets aan sport gedaan. Ik word daar dagelijks aan herinnerd, de danspaal staat fier in mijn woonkamer en wordt voornamelijk gebruikt om de fauteuil die er tegenaan staat te doen voorkomen weg te schuiven. Verder rook ik. Drink ik met enige regelmaat teveel. Heb ik nog nooit in mijn leven op mijn eten gelet. Toch heb ik 'ja' gezegd. Een mens doet soms rare dingen om half twee 's nachts.

Sinds twee weken is het zover. De broodjes ei met mayonaise heb ik ingeruild voor volkorencrackers met hummus. Tijdens de bootcamp zelf heb ik al gehuild. Ik ben me er (spier)pijnlijk van bewust dat ik de afgelopen jaren echt te weinig heb bewogen met dat luie lijf van me. De belofte is dat ik over een maand een soort G.I. Jane ben en me energieker dan ooit voel. Voorlopig ben ik eerlijk gezegd voornamelijk chagrijniger dan ooit. Abdellah zegt dat hij het begrijpt. Drinken doe ik gelukkig nog wel. Anders krijg ik die volkorencrackers niet weg.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72936 stemmen