Volledig scherm
PREMIUM
© RTL

Die eetproef, die moet volgend jaar echt beter

Expeditie JansenWie wint welke proef, lijdt het meeste honger of smeedt de gemeenste plannetjes om anderen weg te stemmen? Verslaggever Dennis Jansen kijkt in de rubriek Expeditie Jansen wekelijks terug op Expeditie Robinson in drie thema’s: honger, held & hartzeer.

Honger

Soms heb je als programmamaker geluk en krijg je dus Kim en Mariana bij elkaar op Duivelseiland. En moeten ze nog een duel uitvechten ook. Dat kón niet mooier. Beetje jammer dat de twee het alweer zo snel hadden bijgelegd en binnen een mum van tijd hartsvriendinnen leken. Tegen het kleffe aan. Mariana zei een paar keer sorry, er volgde een dubbele high five, zelfs een knuffel. In plaats van dat ‘appeltje dat er te schillen was’ gingen de twee ‘het even oplossen met elkaar’. Zei een van de twee nou: ‘Ik vind het leuk om je te zien’? Huh?

Nog een teleurstelling: de eetproef. Deze werd spannend ingeleid met de woorden van Kim over de eetadviezen van moeder en schoonmoeder. En net voor de reclame verschenen ook alvast wat krioelende kokosrupsen in beeld. Mmmm, dat zou smikkelen worden. Nou nee. Niets van dit alles. Het embryo-ei werd nog wel gebroken, maar van de rupsen en het koeienoog: geen hapje.

Ditmaal geen kokhalzende kandidaten (Loiza Lamers) of kloeke kauwers (Shelly Sterk), want: Mariana, zij loste gewoon de puzzel op. Eetproef faliekant mislukt. Dat moet volgend jaar beter. Meer honger, minder makkelijke puzzel of andere regels: dat er sowieso eerst een hapje wordt gegeten.

Oh ja, en dan die afsluiter. Kim, die nota bene door Mariana naar Duivelseiland was gebonjourd, tegen diezelfde Mariana: ‘Nu doorstomen hè. Je moet nu winnen’.

Plus een boks.

Expeditie Robinson, zoooo’n gek programma.