Volledig scherm
© Avrotros

Dit zijn de afvallers van Wie is de Mol? 2017

spoiler alertUit een analyse van social media-expert Jaap van Zessen blijkt dat niet iedere deelnemer van Wie is de Mol? zich stil heeft gehouden tijdens de opnames. Deze kandidaten lieten sporen na en moesten de spelletjesshow vroegtijdig verlaten. Let op in dit artikel worden de namen van de afvallers genoemd.

Roos in Amsterdam

Volledig scherm
Roos Schlikker. © Floris Lok

Auteur en journaliste Roos Schlikker (41) plaatste 20 tweets tijdens de opnames van Wie is de Mol?. Ze zorgde voor wat retweets - wat ook iemand in Nederland voor haar kan doen - maar begint vanaf 2 juni actief met het geven van reacties op tweets. Op 5 juni krijgt ze een compliment over haar column in Het Parool, waarna ze dat deelt. Opvallend: de 20 tweets zijn niet meer terug te vinden.

Meer bewijs dat Roos vroeg afvalt, blijkt uit een tweet dat ze op 3 juni aanwezig was in de Kleine Komedie. ,,Paroolcolumnist David Endt legt in Kleine Komedie collega Roos Schlikker uit waarom Ajax geen kampioen wordt'', klinkt de update van Bas Soetenhorst. Op het bijbehorende kiekje lacht Roos naar David.

De puzzel van Sigrid

De tweede deelnemer die ervoor koos tijdens de opnames actief te blijven op sociale media is Penoza-actrice Sigrid ten Napel (23). Zij plaatste - of liet dat door iemand doen - iedere twee dagen een oude foto op haar instagramaccount. Daarmee hield zij haar fans betrokken, maar hield zij in het midden wanneer de foto's werden gemaakt. Deze tijdloze foto's zijn nog vindbaar.

Opvallend is dat Sigrid vanaf 25 mei foto's plaatste die inmiddels wel zijn verwijderd. Bij drie kiekjes plaatste de blonde actrice reacties: iets dat niet vaak gebeurt als je ingewikkelde Wie is de Mol?-opdrachten moet uitvoeren.

Op 9 juni poseerde Sigrid dan nog voor een legpuzzel met het bericht dat zij daar vier weken aan had gewerkt. Wat doe je als je gepland had weken weg te zijn voor de opnames, maar eerder bent teruggekomen? Juist.

De video's van Vincent

Choreograaf Vincent Vianen was op 4 juni actief op Facebook. Hij zorgde voor een zogenoemde tag in een bericht dat inmiddels niet meer vindbaar is. Drie dagen later verschenen er plots drie nieuwe YouTube-video's op zijn kanaal, en dat sinds acht maanden. De kans is groot dat Vincent onverwachts tijd over had en die tijd heeft besteed aan het maken van nieuw materiaal.

Niemand wil Jochem

Presentator Jochem van Gelder heeft duizenden facebookvrienden, ook uit de tv-wereld, maar niemand van de deelnemers is bevriend met Jochem. Dat is opmerkelijk, want 7 van de 10 Molkandidaten hebben elkaar wel toegevoegd na de opnames. Valt Jochem als eerste af omdat hij geen band met zijn collega's kon opbouwen?

Slimme kandidaten

Hoewel Yvonne Coldeweijer een vlog heeft, heeft zij in de opnameperiode haar YouTube-kanaal aan iemand anders uitbesteed en is niet te zien wanneer ze terug was. Ook Diederik Jekel lijkt heel bewust weinig sporen te hebben achtergelaten op sociale media. Hij zal waarschijnlijk hebben geleerd van zijn toenmalige vriendin Coosje Smid, die tijdens Robinson 2014 wel een foto plaatste.  

Ook van Thomas Cammart, Imanuelle Grives en Sanne Wallis de Vries is geen spoor te vinden. Dit hoeft niet te betekenen dat zij automatisch ver komen in het spel, maar zij hebben in ieder geval geen signalen afgegeven over wanneer zij het spel verlaten. 

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte (42) volgt als enige op Instagram en Twitter iedere Wie is de Mol?-deelnemer, net als mensen uit het productieteam. Jeroen liet geen enkel spoor op zijn kanalen achter: een tactiek die voormalig kandidaten Tim Hofman en Klaas van Kruistem ook toepasten. Zij bleken de winnaar en De Mol.

De komende maanden zal blijken of deze analyse klopt. Ben je benieuwd of de komende weken nog extra hints opduiken? Volg AD's social media-expert Jaap van Zessen.

  1. Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    In een zomerperiode waarin traditioneel minder televisie wordt gekeken, stemmen alweer een week tussen de 1,2 en 1,4 miljoen mensen dagelijks op De Slimste Mens af op NPO 2. De quiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem is bijna dagelijks na het Achtuurjournaal het best bekeken programma. Zo ook gisteravond toen 1,4 miljoen kijkers naar de 74-jarige quizmaster en het 75-jarige jurylid besloten te kijken op hun vrijdagavond.