DWDD: Schadeclaim tegen zoenende 'stinkgasten'

Zoenende mensen in het publiek van DWDD bepaalden gisteravond de trending topics op Twitter. Het blijkt, zoals al werd verondersteld, om een stunt van een deodorantmerk te gaan. De eindredactie van het programma is op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd van de actie.

'Stinkgasten gister in publiek bij DWDD krijgen schadeclaim', twittert eindredactrice Dieuwke Wynia. En ook: 'Axe stinkt.' Huisdichter van het programma, Nico Dijkshoorn, vatte de stunt schijnbaar iets luchtiger op. Hij schreef: 'Geile uitzending' en 'Kan me wel voorstellen dat als je op mijn achterhoofd kijkt je geen zin meer hebt om te tongen'.

Het zoenen in de uitzending sluit aan bij de campagne van het deodorantmerk. Die introduceerde het zogenaamde 'snoggen', waarbij men elkaar op ongebruikelijke plekken vol op de mond zoent en zo chaos creëert.

Geen aandacht
In de uitzending zelf besteedde Matthijs van Nieuwkerk geen aandacht aan de zoenende mensen achter zijn rug. Alleen tafelheer Giel Beelen maakte een verwijzende opmerking, toen Danny de Munk en Frans Bauer aan tafel zaten om over hun musical te praten. 'Misschien is het dan leuk als er allemaal stelletjes op de achtergrond gaan zoenen', zei de 3FM-dj.

Enkele deelnemers aan de actie werden evenwel uit de studio gezet. Advocaat Mark Teurlings laat aan RTL Boulevard weten dat hij niet verwacht dat het programma echt schade op hen kan verhalen omdat er geen daadwerkelijke reclame is gemaakt. Hij verklaart: 'De vraag is welke schade De Wereld Draait Door heeft geleden. Axe heeft ook na de uitzending geen persbericht verstuurd in de zin van: hebt u dat gezien. Wat mij betreft een lastige zaak om hier schade op te verhalen.'

  1. Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermen

    Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermen

    Achmed Akkbabi kwam afgelopen week plots onder vuur te liggen in de Marokkaanse gemeenschap door een homorol in de film Chez Nous uit 2013. De acteur, die juist nu successen viert met de succesvolle serie Mocro Maffia, plaatste zelf reacties uit een besloten groep op Facebook. ,,Daar stonden foto's in van familieleden, die wilde ik weghebben", vertelde hij aan Özcan Akyol daarover bij Onze man in Deventer op Radio 1.