Een pedofiel in de studio wil je het vuur na aan de schenen leggen

ColumnQ-Music deejay Eva Koreman vervangt, naast haar huidige werkzaamheden voor het radiostation, een aantal maanden haar hoogzwangere collega Patricia van Liemt. Patricia is de vaste sidekick van Jeroen van Inkel. Voor AD.nl schrijft Eva twee keer per week een column over deze enerverende periode.

Volledig scherm
© Q-Music

Als je naast een pedofiel in de studio zit wil je diegene het liefst het vuur na aan de schenen leggen. Jean is pedofiel en was te gast in het item 'Ask me anything'. Zoals ik in mijn vorige column beschreef, veroorzaakte zijn aankondiging veel commotie. De sfeer werd dusdanig grimmig dat er extra beveiliging ingezet moest worden. Heel naar.

Gedurende de uitzending borrelden allerlei emoties bij mij op. Ik raakte geïrriteerd door een antwoord dat Jean gaf op een vraag van een luisteraar. Zo deed hij pedofilie af als een 'emotional disorder',  stelde hij dat hij inmiddels was 'genezen', terwijl algemeen aangenomen is dat pedofilie genetisch bepaald is. Ik wilde hierop doorvragen, maar de producer gebaarde dat de luisteraars in dit item aan het woord zijn, en zodoende over moesten naar de volgende beller. Frustrerend.

Ondanks dat alles goed was gegaan, geen ordinaire scheldpartijen, integere bellers en een Jean die eerlijk en open antwoordde op de soms pittige vragen, voelde ik me die woensdagavond toch niet helemaal senang. Thuis werd onmiddellijk een goede fles wijn opengetrokken en een spelletje schaak opgesteld. Ik ben drie keer achtereen mat gezet, maar dat geheel terzijde.

Donderdag was compleet het tegenovergestelde van de dag ervoor. Bizar eigenlijk. Een en al luchtigheid. Voor de show waren Jeroen en ik al baldadig en als Racoon daarbij aanschuift mag je gezelligheid verwachten. Bart, de zanger van de band, maakte het zichzelf comfortabel met een biertje en er werd gelachen. Hij brulde schaamteloos door de studio terwijl de microfoons open stonden, het kan hem allemaal niets schelen. Dat waardeer ik zeer.

Na de show kwam Jeroen achter de mengtafel vandaan en sloeg een arm om me heen. 'Lekkere show, ouwe' sprak hij grijnzend. In mijn eerste column vroeg ik me af we het ruim vier maanden vol gingen houden. Komt wel goed denk ik.

Groet, Eva

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72679 stemmen