Eerste deelnemer Wie is de Mol? heeft al een rood scherm

VideoSpanning en sensatie donderdag op de Dam in Amsterdam. Het populaire spelprogramma Wie is de Mol? maakte daar belangrijke informatie bekend: dé kandidaten van 2016. Midden op de Dam stond een tafeltje met een laptop opgesteld, waar tot 13.00 uur elf bekende Nederlanders aanschoven. Daarna werden de bekende houten stoeltjes voor de kandidaten en presentator Art neergezet. Één van de deelnemers kreeg zelfs al een rood scherm te zien.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
Tim Hofman staart naar het laptopscherm. © AD

3FM-dj Annemieke Schollaardt, actrice Toprak Yalçiner, Shownieuws-presentatrice Airen Mylene, KRO-presentator Klaas van Kruistum, harpist Rémy van Kesteren, politiewoordvoerster Ellie Lust, hockeyer Taeke Taekema, presentator Tim Hofman, Harper's Bazaar-hoofdredactrice Cécil Narinx, acteur Rop Verheijen en actrice Marjolein Keuning vulden op de laptop een test in. Zij bleken de deelnemers.

Voor Toprak - bekend van haar rol als Nuran in Goede Tijden Slechte Tijden - duurde Wie is de Mol? niet lang. Art toonde haar in de hoofdstad een rood scherm. Op Twitter spreekt de actrice van een 'mindfuck'. ,,Nu alleen nog even achterhalen wie de Mol is! Geniet van dit seizoen!''

Ook naar de locatie wordt door de Mol-fans elk jaar halsreikend uitgekeken. Wie is de Mol? 2016 werd opgenomen in de Dominicaanse Republiek.

Veel informatie
Een woordvoerster van AVRO-TROS liet op voorhand aan deze krant weten dat er veel informatie over de spelshow zou worden vrijgegeven.

Wie is de Mol?, dat door Art Rooijakkers wordt gepresenteerd, wordt sinds 1999 uitgezonden. Het vijftiende seizoen werd opgenomen in Sri Lanka en uitgezonden van 1 januari tot en met 5 maart 2015.

Volledig scherm
De mogelijke deelnemers op de houten stoeltjes. © AD
Volledig scherm
Ellie Lust zit aan het mysterieuze tafeltje. © AD
Volledig scherm
Cécile Narinx maakt de test. © AD
Volledig scherm
Rop tikt zich suf. © AD
Volledig scherm
Marjolein Keuning schuift als laatste aan. © AD
  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72420 stemmen