Volledig scherm
Wordfeud: een rage onder gebruikers van een smartphone of een tablet. © ANP

Eerste NK Wordfeud: Hopelijk kiest iedereen voor fair play

Aanstaande zondag vinden de Nationale Kampioenschappen Wordfeud plaats. Spelfanaten nemen deel vanuit huis, de laatste rondes vinden plaats op locatie.

De stijgende populariteit van Wordfeud, de online variant van het welbekende bordspel Scrabble, deed fanatiek 'wordfeuder' Dirk Kraaijenoord besluiten de NK te organiseren.

Via de website Nkwordfeud.nl konden geïnteresseerden zich de afgelopen weken inschrijven. De eerste rondes worden via smartphones of tablets vanaf de bank gespeeld, maar de finalerondes vinden plaats op locatie. De deelnemers ontvangen e-mails van de organisatie met instructies over 'de verschillende potten'. De winnaar gaat naar huis met een origineel Scrabblebord.

Hulpapps
In het feit dat de 'wordfeuder' vanuit huis speelt schuilt wel het gevaar dat er gebruik wordt gemaakt van applicaties die hulp bieden. 'We zijn enigzins ondermijnd door de hulpapps', vertelde Kraaijenoord eerder op radiozender 3FM. De organisator hoopt dat de deelnemers voor 'fair play' kiezen en daardoor geen misbruik maken van de originele bedoeling van Wordfeud. 'Met vals spelen is nou eenmaal geen rekening te houden.'

Voor fans van het mobiele spelletje die nog graag willen deelnemen slecht nieuws. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. Overigens zijn winkelketens blij met de populariteit van Wordfeud. Het originele Scrabble-spel vliegt weer over de toonbank.

poll

Van mij mag de Televizier-Ring naar

  • Zondag met Lubach (52%)
  • Expeditie Robinson (19%)
  • Beste Zangers (30%)
55856 stemmen