Volledig scherm
Janine (links) en Lena. © Screenshot RTL

Eerste 'vrouwenkus' bij Duitse Boer Zoekt Vrouw

Ook onze oosterburen kennen het populaire tv-programma Boer Zoekt Vrouw. Vanavond begint in Duitsland het negende seizoen van Bauer Sucht Frau. Voor het eerst zal daarin een boerin op zoek gaan naar een vriendin. Het schijnt niet de enige primeur te zijn in de Duitse serie. Verschillende media melden nu dat het niet lang zal duren alvorens ook de eerste 'vrouwenkus' op het platteland voorbij komt.

 
Om een droomvrouw als Janine te kussen, dat is niet onder woorden te brengen
De 24-jarige boerin Lena Borchers

De 24-jarige Lena Borchers uit Ostfriesland is de eerste boerin in Bauer sucht Frau die op zoek is naar een vriendin. De blonde lesbienne bezit met haar familie 135 hectare landbouwgrond en grasland, en een melkveebedrijf met 200 koeien en kalveren.

Vonken
Afgelopen zomer nodigde Lena de 24-jarige Zwitserse Janine-Michelle Dürst en de 26-jarige Sina uit om in het kader van het tv-programma enige tijd op de boerderij door te brengen. De vonken sloegen al snel over tussen de boerin en de advertising consultant uit Zwitserland.

'Om een droomvrouw als Janine te kussen, dat is niet onder woorden te brengen', zou Lena volgens het Duitse Bild hebben toegegeven. 'In mijn buik hebben 1000 vlinders gedanst.'

Facebook
Ook het Zwitserse Blick is op onderzoek uitgegaan. De twee blondines zouden sinds 29 juli een relatie hebben, zo geeft Lena aan op Facebook. Onder een foto van Janine schreef Lena 'droomvrouw'. Daarna verstuurde ze een kusje.

Omdat de uitzending van het negende seizoen van Bauer Sucht Frau vanavond begint, wordt de relatie tussen de twee vrouwen verder nog niet geopenbaard. Lena heeft de verwijzingen naar een relatie inmiddels van haar Facebookaccount verwijderd, maar het promotiefilmpje van het Duitse RTL laat weinig aan de verbeelding over.

'Het wordt spannend'
Presentatrice Inka Bause (44) zegt: 'Zoveel ontluikende liefde als in dit seizoen hebben we nog nooit gezien. Het wordt spannend en bovenal superromantisch.'