Volledig scherm
Zangeres Ilse DeLange zondag in het Glazen Huis. © ANP Kippa

Einde Serious Request in zicht

Nog een paar uur afzien, en dan mogen Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra weer eten. Rond 21.00 uur gaat de deur van het Glazen Huis in Enschede van het slot en maken de 3FM-dj's een einde aan de jaarlijkse goededoelenactie Serious Request.

Tijdens een groot finalefeest op het Van Heekplein in Enschede wordt daarna bekendgemaakt hoeveel geld de dj's hebben ingezameld met 6 dagen lang non-stop radiomaken vanuit de glazen studio. De opbrengst van de actie wordt dit jaar door het Nederlandse Rode Kruis besteed aan de bestrijding van kindersterfte.

Actrice Carice van Houten sloot de radiomakers dinsdagavond op in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Sindsdien hebben de dj's 24 uur per dag verzoekplaatjes gedraaid en niets gegeten.

Vorig jaar zamelden 3FM-dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin vanuit het Glazen Huis in Leiden het recordbedrag van ruim 8,6 miljoen euro in voor moeders in oorlogsgebieden.

Tijdens het finalefeest treden dinsdagavond onder anderen The Opposites, Kane, Go back to the zoo, Ilse DeLange en Caro Emerald op.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.