Volledig scherm
Erwin Kroll. © ANP

Erwin Kroll terug op de buis met Philip Freriks

TELEVISIEEen opvallende comeback in televisieland: oud-weerman Erwin Kroll (63) treedt binnenkort uit de anonimiteit. Samen met voormalig NOS-collega Philip Freriks is hij vanaf 17 juli wekelijks te zien in Mooi Weertje bij Omroep MAX op Nederland 1.

Producent Harry de Winter spreekt van een telkens op verschillende locaties gedraaid programma waarin Kroll en Freriks de relatie tussen het klimaat en bijvoorbeeld de kunst, de geschiedenis of de hersenen onderzoeken. In augustus 2012 kondigde Kroll, bij de Nederlandse kijkers razendpopulair en in de jaren '90 uitgeroepen tot 'meest communicatieve weerman ter wereld', zijn 'definitieve vertrek' aan.

Liever geen bekende Nederlander
Na 26 jaar televisiewerk was hij tot de conclusie gekomen dat het leven als bekende Nederlander hem was gaan tegenstaan. 'Ik zal eerlijk zijn: al na een jaar of 4 werken bij de NOS kreeg ik er last van,' liet Kroll het AD weten. 'Lekker leven in de anonimiteit, dat is mijn karakter.' Harry de Winter laat op de MIP-televisiebeurs in Cannes niettemin weten dat Kroll betrekkelijk eenvoudig was over te halen.