Volledig scherm
© ANP

'Eurovisie Songfestival wereldwijd kan uitbreiden'

Het Eurovisie Songfestival zou weleens uit kunnen groeien tot een mondiale liedjeswedstrijd. ,,Het is een van de ideeën waar we mee spelen", zegt Johan Bernhagen, producent van het songfestival tegen de Zweedse staatsomroep SVT.

Volgens Bernhagen blijft het songfestival onverminderd populair, ook buiten Europa. ,,Daar moeten we van profiteren." De producent ziet wel iets in uitbreiding naar andere continenten. ,,We zijn al eens gevraagd om iets in Amerika te doen", zegt hij. ,,Azië heeft ook interesse."

Of het liedjesfestival echt een wedstrijd wordt waaraan de hele wereld mee kan doen, is nog lang niet duidelijk. ,,Er zijn wel enkele ambitieuze plannen, zowel bij ons als bij de European Broadcast Union (EBU)", zegt Bernhagen. ,,Maar we moeten nog kijken hoe we daar vorm aan geven." Hij denkt in ieder geval dat het festival nog groter kan worden.

Lees hier alles terug over het ESF in Stockholm

  1. Danicio ontmaskert Rodanya na Temptation Island: ‘Alle remmen gingen los’
    Temptation Island

    Danicio ontmaskert Rodanya na Temptation Island: ‘Alle remmen gingen los’

    De geluiden lieten tijdens de dreamdate van Danicio en Rodanya weinig aan de verbeelding over, maar vanavond kwam Rodanya er écht niet meer onderuit. Zij en haar vriend Morgan kregen in de laatste aflevering van Temptation Island namelijk beelden voorgeschoteld waarin verleider Danicio uit de doeken doet dat hij het bed met Rodanya heeft gedeeld. Ook ná het Temptation-avontuur. ,,Alle remmen gingen los.”