Volledig scherm
Samantha de Jong (Barbie) en Michael van der Plas © ANP

Ex-'Oh Oh Cherso'-Barbie is nu paranormaal

In haar nieuwe realitysoap voor RTL5 gaat voormalig Oh Oh Cherso-boegbeeld Barbie op zoek naar het occulte.

Samantha van der Plas-de Jong, zoals ze eigenlijk heet, is vanaf morgenavond weer wekelijks op de commerciële zender te zien met een nieuw onthutsend kijkje in haar leven. De uitzendingen van de komende weken moeten uitwijzen of de blonde ras-Haagse over een zesde zintuig beschikt zoals ze zelf bevroedt.

Samantha & Michael: Doe Effe Paranormaal! heet de nieuwe reeks waarin Samantha en echtgenoot langs paranormale beurzen, readings en waarzeggers op kermissen trekken om te ontdekken dat er meer is tussen hemel en aarde.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de twee de kijkers zouden meevoeren in een nieuw bedrijfsavontuur. Zij hadden zich bij de Kamer van Koophandel ingeschreven om een wimper- en tandenbleeksalon te beginnen. Maar de inkt was nog niet droog of de eerste barstjes in hun eigen business dienden zich al aan.

Als na een dramatische familiegebeurtenis Samantha's paranormale gevoelens sterk komen bovendrijven, laat zij de salon voorlopig voor wat het is en stort ze zich samen met haar manager Jake Hampel in een paranormale zoektocht. Een en ander leidt vaak bij de rest van de familie tot verbazing en ergernis. Vooral manlief Michael heeft zo zijn bedenkingen. Manager Jake vindt de bezoeken van Samantha aan kermissen en beurzen wel passen bij de carrière van zijn pupil.

'Samantha's leven is zelf ook één grote kermis,' zegt hij. 'Sinds ze bij Oh Oh Cherso kwam is haar leven als een rollercoaster terechtgekomen. En nu blijkt ze ook nog over paranormale gaven te beschikken. Althans, dat moet de serie gaan uitwijzen.'

Samantha & Michael: Doe Effe Paranormaal is vanaf morgen wekelijks tussen 20.30 en 21.30 uur te zien op RTL5.