'Fan van One Direction en Bieber? Dat kan natuurlijk niet!'

ColumnQ-Music deejay Eva Koreman gaat, naast haar huidige werkzaamheden voor het radiostation, een aantal maanden haar hoogzwangere collega Patricia van Liemt vervangen. Patricia is de vaste sidekick van Jeroen van Inkel. Voor AD.nl schrijft Eva twee keer per week een column over deze enerverende periode. Vandaag over de hysterische 'Beliebers' en 'Directioners', die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

Volledig scherm
© Q-Music
 
Serieus? Elkaar de huid vol schelden via social media vanwege een stel jongemannen die blije popliedjes maken?

In de jaren '50 trokken de Dijkers ten strijde tegen de Pleiners. De Kikkers versus De Bullen. Daarna laaide het vuur op tussen de aanhangers van de Stones en van de Beatles. Maar nu is het pas echt oorlog.

Sinds afgelopen zaterdag geven we dagelijks Q-livetickets weg voor een concert van Justin Bieber, en mag de dagwinnaar zijn of haar idool ook nog in het echt gaan ontmoeten. Te gek, dacht ik nog heel naïef. Een kans om heel veel meiden en een schare 'Boy Beliebers' de gelukkigste mensen op aarde te maken. Totdat ik zag welk proces zich op Twitter voltrok. Kinderen in de leeftijd van pak 'm beet 10 tot 16 jaar die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Vooral als het gaat om kids die niet alleen idolaat zijn van het tieneridool Bieber maar ook van de Britse boyband One Direction. Want van allebei fan zijn, dat gaat natuurlijk niet.

Op zaterdagavond maak ik in mijn eentje programma en mocht ik ook een Meet and Greet weggeven, en blijkbaar was de gelukkige winnares Belieber én Directioner. Ik ben echt geen watje hoor (nou oké, soms wel, dat vertel ik nog wel een keer), maar ik heb niet eens zin om op te schrijven wat mensen met twitternamen als @xxBelieberSwagg4Evah haar allemaal toewensten. Om wel in de terminologie te blijven: de tering.

Serieus? Elkaar de huid vol schelden via social media vanwege een stel jongemannen die blije popliedjes maken? Ouders, laat je horen. Doe er wat aan. De Rolling Stones waren dan tenminste nog rock 'n roll. Of de Beatles. Of allebei. Ik wil natuurlijk geen ruzie.

Groet, Eva

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72936 stemmen