Volledig scherm
Rik hoort aan wat hem te wachten staat nadat hij de moord op Mike heeft bekend © RTL

'Ferri Somogyi (Rik de Jong) gedwongen uit GTST'

UpdateDe geruchten dat acteur Ferri Somogyi uit de populaire soapserie Goede Tijden Slechte Tijden is geschreven worden steeds sterker. Somogyi, die de rol vertolkt van Rik de Jong, zou geld hebben gekregen van RTL om zijn baan bij GTST op te geven.

Volledig scherm
Op de persfoto van GTST wordt Rik vergezeld door Rikkie en Nuran © RTL

Volgens weekblad Weekend was 2013 een moeilijk jaar voor de acteur. Na minder dan een half jaar na de relatiebreuk verloofde Somogyi's ex Petra - de twee waagden zich in april 2012 aan een sexy fotoshoot - zich met haar nieuwe vriend. 'Het is snel, maar daar zijn geen regels voor. Als ze iemand heeft gevonden waar ze gelukkig mee is, dan heeft ze mijn zegen', liet de acteur daarover weten. Daarnaast had hij te stellen met gezondheidsproblemen door een gebroken rib.

Weekend beroept zich op getuigenissen van ingewijden die melden dat Somogyi gedwongen is zijn koffers te pakken en voorlopig niet meer zal terugkeren in Goede Tijden Slechte Tijden. Of het iets te maken heeft met de muzikale carrière van Somogyi, die actief is als dj Ferri S., is niet bekend. Onlangs werd door de redactie van GTST de single 'Let Me Go' gepromoot.

In de cel
In de RTL4-soap heeft het personage van Somogyi het ook moeilijk. Nadat Rik eindelijk is getrouwd met Nuran (Toprak Yalciner) zit hij een celstraf uit voor de moord op Mike (Louis Talpe). Tot overmaat van ramp heeft Riks dochter Rikkie (Robin Martens) het contact met hem verbroken en staat de relatie met Nuran onder druk.

Rik werd op 14 september 1995 geïntroduceerd in de serie. De romance tussen Rik en Anita (Sabine Koning) behoort nog steeds tot de meest geliefde verhaallijnen.

  1. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence in Beste Zangers

    Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence in Beste Zangers

    Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat in de top vijf in iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.