Volledig scherm
De FoxConn-fabrieken op archiefbeeld. © epa

'Geen staking bij 'iPhone-fabriek' Foxconn'

De onderneming Foxconn, 's werelds grootste producent van computeronderdelen, heeft zaterdag tegengesproken dat het bedrijf met stakingen kampt in China. Er was weliswaar een conflict met een kleine groep werknemers, maar dat is snel opgelost, zo liet Foxconn zaterdag weten. Het conflict was in een fabriek in Zhengzhou, ruim 600 kilometer ten zuiden van Peking, maar het heeft volgens Foxconn niet geleid tot werkonderbrekingen.

Eerder werd vanuit China gemeld dat minstens 3000 werknemers van de fabrikant van onder meer de iPhone 5, afgelopen week het werk hadden neergelegd. De Chinese mensenrechtenorganisatie China Labor Watch (CLW) meldde dat werknemers de prestatie-eisen van Apple en Foxconn te hoog vinden. Daarnaast zouden werknemers volgens CLW geen vakantie mogen opnemen.

In mei maakten Apple en Foxconn nog bekend dat ze de arbeidsomstandigheden bij Chinese fabrieken wilden verbeteren.

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.