Volledig scherm
Geert zoent Mary, terwijl Ada en Hetty bij het fornuis staan. © KRO

'Geile Geert? Het is een belachelijke aantijging'

boer zoekt vrouwHet vermaak om boer Geert Krops in het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw maakt in en om het Groningse dorp Mussel steeds meer plaats voor gêne. ,,Ik durf in het land niet meer te zeggen dat ik uit Mussel kom", zegt een dorpsgenoot. Boer Geert baarde in de uitzending van afgelopen zondagavond opzien met de uitspraak 'vroeger stonden de puntjes, nu hangen ze.'

Volledig scherm
© KRO

De zoen en het handtastelijke gedrag zijn een dankbaar item op social media. 'Geert kookt niet maar duwt wel van achteren alle vrouwen tegen het aanrecht. Ongewenste intimiteit?', twitterde tv-presentator Harm Edens om het te laten volgen door: 'Ik zou zeggen: duw Geert eens even met z'n grijpgrage handje op de bakplaat.'

Op diezelfde social media is Krops inmiddels, met Froukje de Both voorop, omgedoopt tot 'Geile Geert' en 'hitsige Geert'.

Voor vrouwen zonder partner in Mussel is Geerts belangstelling voor vrouwelijk schoon niet vreemd. Hij heeft velen in de afgelopen jaren al het hof gemaakt, wordt verteld. Een onderneemster verbaast zich over zijn tv-optreden. ,,Ik had niet gedacht dat Geert zo'n vrouwenversierder was."

Kopschuw
In Mussel, een klein en gereformeerd dorp waar iedereen elkaar kent en groet, hangen ze de vuile was liever niet buiten. Roddelbladen en een team van SBS Shownieuws reisden maandag spoorslags af naar de kwekerij van boer Geert. Deze is inmiddels kopschuw geworden, ook al verkoopt hij in zijn winkel nog fruit alsof er nooit een camera op hem gericht is geweest. In overleg met de KRO heeft hij afgesproken de kaken stijf op elkaar te houden. ,,Ze maken er alleen maar een sensatieverhaal van."

Wel zegt hij dat het door het televisie geschetste programma beeld dat van hem inmiddels rondspookt op Facebook en Twitter niet klopt. ,,Geile Geert? Dat ben ik niet. Het is een belachelijke aantijging. Verder zeg ik niks. Anders krijg ik misschien ook nog ruzie met degene met wie ik hopelijk mijn leven ga delen." Twee dames uit het dorp hebben gemengde gevoelens over boer Geerts optreden op de buis. ,,Voor de naam van het noorden is dit niet goed. We worden weer weggezet als onnozele noorderlingen. Maar ja, da's televisie hè."

Lees alles over Boer Zoekt Vrouw in ons dossier.

 1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

  Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

  Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.

poll

Van mij mag de Televizier-Ring naar

 • Zondag met Lubach (52%)
 • Expeditie Robinson (19%)
 • Beste Zangers (30%)
55856 stemmen

poll

Welke halve finale kijk jij vanavond?

 • Eurovisie Songfestival (11%)
 • Olympique Lyon - Ajax (49%)
 • Geen van beiden (40%)
14599 stemmen