Volledig scherm
Kristel van Eijk werd vorig jaar uitgeroepen tot beste radiovrouw. © ANP

Genomineerden RadioBitches Awards 2011 bekend

UpdateDe nominaties voor de RadioBitches Awards 2011 zijn bekend. Twaalf radiovrouwen zijn genomineerd in vier categorieën. De prijzen worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

Petra Grijzen (BNR), Tuffie Vos (Omroep Max), Margriet Vroomans (TROS/KRO/Radio 4) maken kans op de titel RadioBitch 2011.

In de categorie BackstageBitch zijn genomineerd: Marlous Löffelman (Radio Veronica), Patricia van Liemt (Q-Music), Jantien van Tol (Kink FM). Jasmijn van Dijk (Radio 538), Fleur Wallenburg (NOS), Hannelore Zwitserlood (Radio 538) maken kans in de sectie NewsBitch. TalentBitch genomineerden zijn: Eva Koreman (Q-Music), Ingrid Pérez (Kink FM), Sarah Ramos (Radio Decibel).

De jury bestaat uit Tineke de Nooij (zij kreeg de eerste RadioBitches Oeuvre Award in 2007), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Pierre Papa en Sieb Kroeske. Op 7 december vindt een awardshow plaats in Studio 21 te Hilversum.

Genomineerde weigert

Frederique de Jong heeft haar nominatie voor de Radiobitch Award geweigerd. De presentatrice van BNR Nieuwsradio heeft bezwaar tegen de naam van de prijs. De Jong schreef in 2010 in Villamedia magazine nog een column waarin ze haar afkeer van de naamgeving van de prijs al duidelijk maakte.

Toen de V-academy De Jong benaderde liet ze al weten niet mee te willen doen, tenzij de prijs een andere naam zou krijgen. 'Je kunt van alles van me vinden, maar ik ben geen radioteef', aldus De Jong.

  1. Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermen

    Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermen

    Achmed Akkbabi kwam afgelopen week plots onder vuur te liggen in de Marokkaanse gemeenschap door een homorol in de film Chez Nous uit 2013. De acteur, die juist nu successen viert met de succesvolle serie Mocro Maffia, plaatste zelf reacties uit een besloten groep op Facebook. ,,Daar stonden foto's in van familieleden, die wilde ik weghebben", vertelde hij aan Özcan Akyol daarover bij Onze man in Deventer op Radio 1.