Volledig scherm
© ANP Kippa

Giel: Songfestivalliedje was geintje

Even leek het erop dat de primeur van het songfestivalliedje was gekaapt door Giel Beelen van 3FM. Hij draaide vanochtend naar eigen zeggen het nummer van Waylon en Ilse de Lange. Omroep AVROTROS ontkende direct dat dít 'Calm After The Storm' was, niet veel later erkende ook Beelen op Twitter dat het een grap was.

'Ik heb lol', liet Waylon tussentijds al weten. The Common Linnets, de naam waaronder het duo optreedt, twitterde: 'So funny, @giel3fm that recording is pretty nice... But... It's not us:-) so nothing leaked baby!!'

De dj liet tijdens zijn show een opname horen die hij aankondigde als het bewuste nummer. Dat liedje wordt echter pas woensdagavond gepresenteerd bij tv-programma De Wereld Draait Door. 'Vraag niet hoe ik eraan kom. Dit is een repetitie denk ik', zei Beelen, waarna hij de opname instartte.

Het duo, dat onder de naam The Common Linnets de Nederlandse eer verdedigt op het liedjesfestival, maakte vorige week al de naam van het nummer bekend.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.