'Hee meneer Poetin, dat gedoe met die homo's...'

ColumnEr is de afgelopen weken veel over gezegd, maar hoe langer ik erover nadenk, des te pissiger word ik. Met de zwaarste delegatie mogelijk gaan we naar Sotsji. 'Om de dialoog aan te blijven gaan', is het verweer van onze minister president. 'Wanneer de gelegenheid zich voordoet', zijn de kleine letters.

Volledig scherm
© Q-music

Als de Olympische Spelen in Kameroen waren gehouden, waren we niet gegaan. Daar werd onlangs een man vermoord door zijn eigen familie, nadat hij in detentie had gezeten na het sturen van een sms met de inhoud: I'm in love with you. Naar een man. Daarom, en alleen daarom, kreeg hij drie jaar cel. In dat land kan je vijf maanden tot vijf jaar de gevangenis in voor het hebben van 'seks met met iemand van hetzelfde geslacht'. Maar ja, met Kameroen hebben we geen handelsbetrekkingen, en daar hebben ze ook geen gas, dus fuck it.

Jammer joh. Rusland wel. Dus staan premier Rutte, koning en koningin en minister Edith Schippers straks stralend op de tribune naar het langebaanschaatsen te kijken. Misschien komt Poetin wel langs gemarcheerd.

'Hee meneer Poetin, dat gedoe met die homo's...' 'Nee'.

Vervolgens jubelt Rutte tegen de internationale pers dat we heel erg blij zijn dat Sven Kramer zijn positie van favoriet heeft weten te verzilveren. Bij een vraag over 'de dialoog', zie ik onze minister-president zijn tanden bloot lachen, een weg-wuifgebaar maken en op zijn eigen charmante wijze vertellen dat hij de situatie heeft aangekaart, zoals beloofd.  

Ik geloof het niet. En dat verandert pas als we het vrolijke viertal met een spandoek in regenboogkleuren op het Rode Plein zien staan. Met een beetje geluk worden ze afgevoerd. Om de dialoog aan te gaan.

Groet, Eva

  1. Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers
    PREMIUM

    Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers

    Niet The Voice of Holland, niet Holland's Got Talent en ook niet een andere talentenjacht, maar Beste Zangers is het programma om te scoren als artiest. Glennis Grace gaf haar ingedutte carrière een nieuw leven met een dikke nummer 1-hit, André Hazes stapte voor het eerst uit de schaduw van zijn beroemde vader en Davina Michelle werd de succesvolste vrouwelijke artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Het zangprogramma van de AvroTros kan met recht een hitmachine worden genoemd.