Volledig scherm
GTST-acteur Ferry Doedens © anp

'Homohuwelijk GTST geen statement'

Vanaf volgende week zijn de Goede Tijden, Slechte Tijden-personages Lucas Sanders en Menno Kuiper een getrouwd stel. Het homohuwelijk is volgens uitvoerend producent Rohan Gottschalk geen statement.

'Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat dit het eerste homohuwelijk is en daarom ook bijzonder', zegt Gottschalk in gesprek met Sp!ts. 'Maar het uitgangspunt is altijd geweest om een romantisch liefdesverhaal te vertellen tussen twee mensen, dat leidt tot een huwelijk.'

In 2011 zorgde een pikante scène met Ferry Doedens, die Lucas speelt, en een ander mannelijk personage voor wat ophef. De twee lagen halfnaakt op een bed te zoenen. 'Dat hadden we als makers toen echt niet van tevoren zo bedacht', aldus de uitvoerend producent.

'Het verhaal ging over twee jongens van wie één van hun vaders hun liefde niet accepteerde en daarom de vriend van zijn zoon in elkaar sloeg. We dachten dat dat gegeven tot veel meer reuring zou leiden dan die zoenscène. Dat dat niet zo was, was heel gek.'

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence in Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence in Beste Zangers

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat in de top drie in iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.