Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival

Het hoge woord is eruit! Common Linnets, een combinatie van Ilse de Lange en Waylon, vertegenwoordigen Nederland bij de komende (59ste) editie van het Eurovisie Songfestival in mei in Kopenhagen. Deze onthulling deed de fusieomroep AvroTros vanmiddag in de Wisseloord Studio's in Hilversum. Het liedje waarmee ze mee gaan doen, is nog niet gekozen.

Volledig scherm
Waylon. © ANP Kippa
Volledig scherm
Ilse DeLange. © ANP Kippa

Ilse DeLange en Waylon kennen elkaar al sinds hun tienerjaren, vertelde DeLange op de persconferentie. Het idee voor The Common Linnets bestond al voordat deelname aan het songfestival ter sprake kwam. De twee zijn al een aantal keer naar het Amerikaanse Nashville geweest om liedjes te maken die moeten resulteren in een album met country-invloeden. Ze zijn er nog niet uit met welk lied ze naar Kopenhagen gaan, dat moet in maart bekend zijn. Het duo is nog aan het schrijven.

'Twee stemmen, twee gitaartjes en ons hart'
DeLange: 'Wordt het uptempo en opzwepend, of moet het gaan om het hart?' Ze gaf daarbij aan dat haar voorkeur naar het laatste gaat. 'Het gaat ons om de song en de uitvoering ervan', vertelde Waylon. 'Twee stemmen, twee gitaartjes en ons hart uitstorten', schetste de zangeres haar idee. 'Maar daar moeten we het nog even over hebben.' Het wordt in elk geval geen act met cowboyhoeden en klapperpistolen, zei Waylon.

De zanger koesterde al lange tijd de wens mee te doen aan het liedjesfestijn. Zo deed hij al eens mee aan het Nationaal Songfestival. DeLange gaf toe dat door de deelname van Anouk haar interesse is gewekt. Het tweetal legt de lat hoog. 'We gaan voor de beker, wat dacht je dan', riep De Lange.

Anouk in Malmö
Het is de tweede keer dat de omroep een artiest naar voren schuift zonder voorronde via het Nationaal Songfestival. Afgelopen jaar reisde Anouk namens Nederland af naar het Zweedse Malmö. Ze behaalde met het nummer Birds voor het eerst in 9 jaar weer de finale en eindigde uiteindelijk op de negende plek.

Waylon en DeLange geven op 21 juni een concert naar aanleiding van dit project in de Grolsch Veste in Enschede.