Volledig scherm
Ilse DeLange. © anp

'Ilse DeLange inzending voor Eurovisie Songfestival'

Albert Verlinde kwam vanmorgen in de Q-Music ochtendshow van Mattie & Wietze met een opvallend nieuwtje uit showbizzland. Volgens Verlinde is het vreemd dat het zo lang stil is rondom de Nederlandse inzending van het volgende Eurovisie Songfestival dat 'in april-mei' is. Hij verbrak de stilte door te melden dat de naam van Ilse DeLange rondgaat als Nederlandse inzending voor de volgende editie van dat festival.

Volledig scherm
Anouk tijdens het Eurovisie Songfestival 2013 in het Zweedse Malmö. © afp

'Iedereen weet dat we weer op zoek gaan naar een grote naam. Zoals we vorig jaar Anouk hadden, die het hartstikke goed gedaan heeft', gaf Verlinde aan. 'En er begint nu toch iets rond te zingen.'

Om daarna te vervolgen: 'Wat ik gehoord heb is: Ilse DeLange.'

Verlinde 'Iedereen zal het ontkennen'
Verlinde geeft aan dat de naam van DeLange, tegenwoordig ook jurylid van The Voice of Holland, geen vreemde is. 'Het is een van de meest internationale stemmen die we hebben en ook weet hoe ze een mooi nummer kan maken.'

'Voorlopig zal iedereen zeggen: 'Nee, dat is onzin'. Want de Tros en de AVRO zijn alles aan het voorbereiden.'

Catfight
In de vorige editie van het Eurovisie Songfestival nam Anouk de honneurs voor Nederland waar. Met haar nummer 'Birds' oogstte de Haagse positieve kritieken. Ze eindigde in de finale op de negende plaats.

Pikant detail: in juni maakte Anouk haar collega, en mogelijke opvolgster, uit voor een vrouw zonder 'personality'. Dat deed ze op het podium tijdens een concert van haar achtergrondzangeres Shirma Rouse. 'Ik had die avond te diep in het glaasje gekeken', verklaarde Anouk later, en ze noemde haar actie tegen DeLange 'kinderachtig'.

'Dan krijg je die catfight ook nog eens even terug tijdens het songfestival', haalde Verlinde de actie van Anouk nog even aan.

TROS maakt kandidaat 25 november bekend
De TROS maakt op 25 november bekend wie ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival, volgend jaar mei in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De feestelijke onthulling vindt plaats in de Wisseloord Studio's in Hilversum, meldt de website www.songfestival.nl.

Of dat betekent dat net als vorig jaar, toen Anouk naar het festival in het Zweedse Malmö ging, de gebruikelijke voorronde tijdens het Nationaal Songfestival niet doorgaat, wilde een woordvoerster vandaag niet zeggen.