Volledig scherm
PREMIUM
Ilse Warringa krijgt lovende kritieken op haar rol als juf Ank in De Luizenmoeder. © Tsilla van Coevorden

Ilse Warringa: Het is heerlijk om juf Ank te spelen, om er van alles uit te flappen

Actrice Ilse Warringa uit Dalfsen pluisde heel wat luizen van hoofdjes op de basisschool van haar kinderen Mees en Wies. De uurtjes kammen vormen de basis voor comedyserie De Luizenmoeder. Warringa schreef mee aan het scenario, deed de casting én speelt de hoofdrol: die van Ank, juffrouw from hell. De tweede aflevering trok gisteren 1,4 miljoen kijkers op NPO3.

,,Gewoon normaal doen, mam. Het wordt vast een leuk gesprek. Want de serie is gewoon leuk.'' Het is haar 10-jarige dochter Wies die Ilse Warringa geruststelt, vlak voor haar tv-optreden bij De Wereld Draait Door.

Best een spannend momentje voor de actrice, die geboren en getogen is in Dalfsen en nu in Amsterdam woont. Aanleiding om aan te schuiven is het succes van De Luizenmoeder. De 42-jarige Warringa werkte de afgelopen twee jaar met hart en ziel aan de comedyserie. Ze schreef het script, deed de casting en speelt de rol van Ank, de juffrouw from hell van groep 3.

De wijze raad van dochterlief blijkt succesvol; Ilse zit bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel alsof ze nooit anders heeft gedaan. Van Nieuwkerk is laaiend enthousiast, zelfs bij sidekick Jan Mulder verschijnt een lach op het gezicht; hij omschrijft de nieuwe serie als 'heel vilein'.

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72936 stemmen