Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Impact van Netflix op ons leven en de maatschappij steeds groter

Generaties groeien op met het gemak dat je altijd en overal je favoriete serie of film kunt kijken. Netflix is dominant, snoept tv-tijd af van gevestigde zenders en verandert levens. En er komen steeds meer streamingdiensten bij.

Stiekem missen ze het wel. De reuring van dagenlange filmopnames, de aanwezigheid van acteurs als Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers, en niet te vergeten hun eigen figurantenrol van wijndrinkende vakantievierders of passant-met-hond. ,,Een flits, je bent zo weer uit beeld.’’

De draaidagen van de populaire Netflix-serie Undercover op het veldje bij hun vakantiehuis brachten leven in de brouwerij op het idyllische park Het Blauwe Meer in het Belgische Lommel. De woning van Nederlanders Fred en Ria Kruijs stond pal tegenover het huis van topcrimineel Ferry (gespeeld door Frank Lammers) en de undercoveragenten Bob en Kim (Tom Waes en Anna Drijver) die het syndicaat pillendraaiers rond Ferry moeten oprollen.

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72747 stemmen