Volledig scherm
Instagram. © ap

Instagram streeft Twitter voorbij in mobiel gebruik

Instagram is Twitter voorbijgestreefd in unieke mobiele gebruikers. De sociale fotodeelapp, onlangs gekocht door Facebook, had in augustus 7,3 miljoen dagelijkse gebruikers. Twitter had volgens cijfers van ComScore 6,9 miljoen unieke bezoekers per dag.

Dit meldt Mashable. Gemiddeld spenderen gebruikers ook meer tijd aan Instagram dan aan Twitter. Op Instagram zitten de leden meer dan 4 uur per maand, en op Twitter minder dan 3 uur.

ComScore heeft het gebruik van de apps gemeten op iOS, Android en BlackBerry OS, en heeft de app en het gebruik van de mobiele website in de resultaten meegenomen. Voor Twitter kunnen ook apps van derden worden gebruikt, in tegenstelling tot Instagram,

Volgens de cijfers van ComScore is Instagram sinds maart bijna vertienvoudigd in aantallen gebruikers. Toen had de app nog 886.000 unieke bezoekers per dag. Begin april kocht Facebook de app voor 765 miljoen euro (570 miljoen euro) in contanten en aandelen. Twitter is ook gegroeid, maar minder hard. Als het gaat om het totaal aantal bezoekers, is Twitter nog steeds groter.