Volledig scherm
Iris wint The Voice Kids. © ANP

Iris wint The Voice Kids

De 15-jarige Iris heeft vanavond in een spannende finale de winst in The Voice Kids in de wacht gesleept. Iris, afkomstig uit het team van Ali B., wint een studiebeurs van 25.000 euro. Met haar vertolkingen van Sorry en I can't live without you wist het zangtalent veel indruk te maken.

,,Ik kan het niet geloven! Ik ben zó blij!", klinkt het opgelaten als Martijn Krabbé de langverwachte uitslag bekend maakt. 

Volledig scherm
Iris is dolblij met haar overwinning. © AD

Het is de eerste keer dat iemand uit team Ali B er met de winst vandoor gaat in de jongerenversie van de populaire talentenjacht. Ook haar coach Ali B was in zijn nopjes met de winst van zijn pupil. ,,Alle coaches hadden een keer gewonnen behalve ik. Dankzij jou mag ik mij nu ook bij dat rijtje voegen'', aldus de rapper.

Concurrenten

Iris zong, met haar gelukssokken die ze van haar danslerares kreeg aan, eerst het nummer Sorry van Kensington en I can't live without you.

Anna Grigorian (10) zong vol overgave het nummer Respect van Aretha Franklin en I'm telling you. Beide meiden uit team Ali B namen het op tegen vier finalisten uit de teams van Marco Borsato en Ilse de Lange. 

Nieuwe coach

Vanmiddag liet RTL weten dat The Voice Kids een vierde coach krijgt. Net voor de uitslag maakte de begeleider zich bekend: deelnemers kunnen voortaan ook voor Douwe Bob als coach kiezen.

  1. Kijkcijferboost Beau dankzij senioren, kijkers gunnen hem meer

    Kijkcijfer­boost Beau dankzij senioren, kijkers gunnen hem meer

    De onthulling van de winnaar van The Voice Senior heeft de latenightshow van Beau van Erven Dorens een flinke kijkcijferboost gegeven. Het RTL4-programma dat Beau vanaf januari om en om met Jinek gaat presenteren, trok gisteren 853.000 kijkers, goed voor een plekje bij de tien best bekeken tv-programma’s. Kijkers tonen op sociale media sympathie voor Beau en hopen dat de kijkcijfers nog verder gaan groeien. ,,Hij heeft recht op beter.”