Volledig scherm
'Ik heb het spel te hard en te vroeg uitgespeeld' © RTL

Jan Versteegh heeft geen spijt van hard spel in Robinson

Exp RobinsonNa een zinderende eilandraad is Jan Versteegh gisteren uit Expeditie Robinson gestemd. De emoties liepen hoog op toen niet Paulien Huizinga maar de Pownews-verslaggever de strijd moest opgeven. Jan blikt nuchter terug op 'één van de heftigste eilandraden ooit'. 'Robinson heeft mij alles gegeven wat erin kon zitten, behalve de finale.'

Volledig scherm
Paulien Huizinga: toch niet naar huis © RTL

Sinds de start van de vijftiende editie van het RTL5-programma is duidelijk dat het een zware wedstrijd betreft. Vorige week werd rapper Sef onaangenaam verrast met een overdaad aan stemmen en de al eerder afgevallen Negativ noemde het survivalprogramma 'de hemel, maar ook de hel'.

Gisteren was het na 20 dagen over voor Jan. Dat ging als volgt. Paulien Huizinga gaf na een woordenwisseling met danseres Anna-Alicia Sklias aan dat ze het spel 'te persoonlijk' vond worden. De blondine ging zelfs zo ver dat ze de groep verzocht haar uit de expeditie te stemmen. Maar toen Paulien met drie andere deelnemers (acteur Geza Weisz, presentatrice Geraldine Kemper en modeontwerper Hans Uddink) op winnaarseiland belandde, veranderde ze van gedachten. Gevolg: het kwartet kwam overeen alle stemmen op Jan, die een sterk spel speelde, in te zetten.

Koud biertje en bordje friet
Jans maatje Kees ging vol in de verdediging en snapte er helemaal niets van. 'Het vleide me wel, hij vond het echt vervelend', zegt Jan nu. 'Als ik Kees was had ik me ingehouden, want je moet toch terug naar een eiland.' Fanatieke kijkers van Robinson waren na de uitzending niet te spreken over de zet van Paulien. 'Ze wordt momenteel nog meer gehaat dan Zwarte Piet' en 'Paulien mag ook even een enkeltje zeebodem', klonk het op Twitter.

Jan zelf bleef er rustig onder en nam na de eilandraad een koud biertje en een bordje friet. 'Ik heb het spel te hard en te vroeg uitgespeeld. Maar ik heb er geen spijt van. Het was een fantastische ervaring. Robinson heeft mij alles gegeven wat erin kon zitten, behalve de finale.'

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72862 stemmen