Volledig scherm
Johannes vrijdag tijdens de liveshow © RTL

Johannes: 'Onvoldoendes sloegen nergens op'

Ondanks zijn twee onvoldoendes van afgelopen vrijdag staat Johannes Rypma in de halve finale van The Voice en is hij ongekend populair. Hij kreeg ruim 85 procent van de stemmen en een finaleplaats lijkt hem dus bijna niet meer te kunnen ontgaan. 'Ik word geleefd, ik heb geen tijd om te beseffen wat er gebeurt', zegt hij in het AD.

Volledig scherm
© RTL

Ondanks zijn overwinningen heeft Johannes, net terug van een TVOH-tripje naar Disneyland Parijs, nog wel wat feedback. 'Dat Marco en Trijntje mij vrijdag een onvoldoende gaven, dat sloeg echt nergens op. Maar het maakt toch niet uit, want zo lokken ze alleen maar nog meer mensen uit om op mij te stemmen. En ik heb met ruim 85 procent publieksstemmen wel bewezen dat niet alleen Friesland op me stemt', vertelt hij aan de krant.

Het leven van de servicemonteur staat compleet op zijn kop, al maakt hij in het weekend tijd om met zijn vrienden in de keet te hangen. Intussen is hij hard op weg bekender te worden dan zijn zingende provinciegenoot Syb van der Ploeg (De Kast). En dát is waar het Johannes om te doen is, staat te lezen op de internetpagina van de talentenshow. 'Kunnen we dat alsjeblieft schrappen? Ik wil gewoon heel graag een groot artiest worden,' zegt de Fries daarover.

Steun van Yolanthe
Johannes krijgt zowel veel positieve als negatieve reacties. 'Op Twitter krijg je echt een hoop stront over je heen. Maar er zitten gelukkig ook heel veel positieve berichten tussen. Verder heeft iemand een fanpagina voor me aangemaakt. En heel veel jongens en meisjes willen een handtekening en met me op de foto. Maar ik ben geen held, ik ben een heel gewone jongen. The boy next door.'

De blonde kandidaat kan in ieder geval rekenen op de steun van niemand minder dan Yolanthe Sneijder-Cabau. Op Twitter liet ze vrijdag na Johannes optreden weten: 'Totaal niet eens met de jury. Ik vond je optreden top! #YouGooo', schreef ze. 'Bedankt. Ik vond het ook jammer van de punten maar ja volgende week weer een kans', reageerde de Fries. 'Komt goed! Succes X', luidde het antwoord van de voetbalvrouw.

poll

Van mij mag de Televizier-Ring naar

  • Zondag met Lubach (52%)
  • Expeditie Robinson (19%)
  • Beste Zangers (30%)
55856 stemmen

poll

Welke halve finale kijk jij vanavond?

  • Eurovisie Songfestival (11%)
  • Olympique Lyon - Ajax (49%)
  • Geen van beiden (40%)
14599 stemmen