Volledig scherm

Krant Den Haag Centraal failliet

De krant Den Haag Centraal heeft faillissement aangevraagd. Dat heeft directeur/hoofdredacteur Coos Versteeg donderdag gemeld. Volgens hem is een groepje betrokken Hagenaars bereid geld te investeren in een doorstart. Maar het is nog niet duidelijk of het zover komt.

De krant kan de kosten niet langer bolwerken. Volgens de hoofdredacteur is daar 350.000 euro voor nodig. Eind juni kondigden drie grote aandeelhouders van Den Haag Centraal dat zij de krant niet langer financieel wilden ondersteunen.

De krant, die een keer per week verscheen, werd eind 2006 opgericht nadat de Haagsche Courant tot onvrede van de initiatiefnemers was opgegaan in het Algemeen Dagblad. Den Haag Centraal kampte jarenlang met tekorten, maar hield het toch nog ruim vijf jaar vol. 'Hard werken, betrokkenheid en passie - het heeft allemaal niet mogen baten', constateert Versteeg.

De krant heeft acht vaste medewerkers en ruim 40 freelancers. Velen werkten tegen gereduceerd tarief, sommigen gratis. Het duo Van Kooten en De Bie deed uit sympathie voor Den Haag Centraal belangeloos mee aan een reclamecampagne voor de krant, aldus Versteeg.

poll

Welke halve finale kijk jij vanavond?

  • Eurovisie Songfestival (11%)
  • Olympique Lyon - Ajax (49%)
  • Geen van beiden (40%)
14599 stemmen