Volledig scherm
Laura Ponticorvo. © ANP-Kippa

Laura Ponticorvo wint boksfinale voor goede doel

Laura Ponticorvo heeft op de Internationale Dag van het Meisje het programma 'Because I am a Girl: Knock-Out!' gewonnen. Ze was vrijdagavond de sterkste in de boksfinale tegen Vivienne van den Assem in Hotel Arena in Amsterdam.

'Because I am a Girl: Knock-Out!' is een initiatief van MTV en ontwikkelingsorganisatie Plan. In de afgelopen weken vochten Ponticorvo, Van den Assem, Jasmine Sendar en Zarayda Groenhart een strijd uit in de boksring om aandacht te vragen voor de vaak penibele situatie van meisjes in ontwikkelingslanden. Zij moeten dagelijks een gevecht voeren tegen onrecht, stelt Plan. In de finale maakte Ponticorvo, vooral bekend van het tv-programma 'Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde', volgens de jury de beste indruk.

De bokspartijen zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten.'Het was een aangrijpend avontuur', reageert Ponticorvo. 'Vrijwillig klappen uitdelen en incasseren gaat tegen mijn natuur in. Ik heb meegedaan omdat ik achter de doelen van Plan sta. Jonge meisjes die uitgehuwelijkt worden, dat vind ik vreselijk. Toen ik in de ring stond, dacht ik: ik kan tenminste terugslaan, die meisjes niet.'

Ponticorvo reist als winnares van het programma af naar Zambia. Daar krijgt ze te zien wat Plan zoal doet om kindhuwelijken te stoppen. MTV zendt de finale van Because I am a Girl: Knock-out! op vrijdag 18 oktober uit.

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.