Volledig scherm
Laura wint de finale van The Voice Kids. © anp

Laura wint tweede seizoen The Voice Kids

De 14-jarige Laura is de winnares van het tweede seizoen van The Voice Kids. De pupil uit het team van Marco Borsato kreeg vrijdagavond tijdens de finale de meeste stemmen van het publiek.

Volledig scherm
Laura tijdens de finale. © anp

De jonge winnares wint een platencontract en een studiebeurs ter waarde van 10.000 euro. Ook mag ze in maart live optreden tijdens de Europese première van de vernieuwde show Disney Dreams in Disneyland Parijs.

Tijdens de climax van de talentenjacht lag Silvana (15) er in de eerste ronde uit. De protegee van Angela Groothuizen zong aan het begin van de show Girl On Fire en kreeg daarvoor 35 procent van de stemmen van het publiek. Teamgenoot Jurre (14) verzamelde echter 65 procent van de stemmen met zijn cover van The Man Who Can't Be Moved en haalde er de top 3 mee.

Uit het team van Nick & Simon moest Joep (14) als eerste het strijdtoneel verlaten met 48,6 procent van de stemmen. De rest van de stemmen ging in deze ronde naar zijn tegenstandster Irene (11). Het 'zangkanon' en de jongste deelnemer bracht What a wonderful world op geheel eigen wijze ten gehore en ook zij klom door naar de top 3.

Singles
In het team Marco Borsato was Laura na haar vertolking van Christine Aguilera's Hurt met 61 procent van de stemmen Queen-fan Jesse de baas. De drie finalisten Jurre, Irene en Laura brachten tegen het einde van de show hun singles ten gehore. Jurre zong zijn single Misery. Irene zette zich schrap voor I Wanna Dance With Somebody. Laura sloot de laatste ronde af met haar vertolking van Edge Of Glory.

Het tweede seizoen van The Voice Kids begon met 20.000 kandidaten. De zes talenten uit de finaleshow gaan op tournee door heel Nederland. De première is op zondag 31 maart in Studio 21 in Hilversum, waarna een reis langs 11 zalen in het hele land volgt.

Volledig scherm
Jesse en Laura treden op met hun coach Marco Borsato. © anp
Volledig scherm
Wendy van Dijk (L) en Martijn Krabbe (R) met Laura en Jesse. © anp
  1. Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    In een zomerperiode waarin traditioneel minder televisie wordt gekeken, stemmen alweer een week tussen de 1,2 en 1,4 miljoen mensen dagelijks op De Slimste Mens af op NPO 2. De quiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem is bijna dagelijks na het Achtuurjournaal het best bekeken programma. Zo ook gisteravond toen 1,4 miljoen kijkers naar de 74-jarige quizmaster en het 75-jarige jurylid besloten te kijken op hun vrijdagavond.
  2. Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoordbriefje overgrootvader

    Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoord­brief­je overgroot­va­der

    Daniel Radcliffe is in tranen uitgebarsten tijdens het lezen van het zelfmoordbriefje van zijn overgrootvader. Het papiertje werd de Harry Potter-acteur voorgeschoteld tijdens het BBC-programma Who Do You Think You Are?, dat de roots van de gasten onderzoekt. Radcliffes overgrootvader kwam een grote roof op zijn juwelenwinkel niet meer te boven, helemaal toen de man werd beschuldigd van het willen oplichten van de verzekering, omdat ,,Joden dat wel vaker doen’’.