Volledig scherm
Lingo-presentatrice Lucille Werner in 2012 © anp

Lingo maakt rentree met app na abrupt einde

VideoLingo is misschien wel het beroemdste spelletjesprogramma uit de Nederlandse geschiedenis. Voor fans van het verdwenen programma is er nu goed nieuws: Lingo keert terug als app. Dat maakte televisieproducent IDTV maandag bekend.

Quote

Het is snel, dynamisch en net als op televisie is het verslavend

Suzanne Pronk

De populariteit van het programma is duidelijk. In 2006 werd al eens geprobeerd het spel van de buis te halen. Toenmalig premier Jan Peter Balkenende sprong toen op de bres. "Hoe graag zien wij niet presentatrice Lucille Werner?", vertolkte hij destijds de gevoelens van het volk.

In oktober 2014 verdween Lingo toch echt van de buis en dat leidde tot ontwenningsverschijnselen bij veel fans van de show. Eindredacteur Ton Verleg: ,,Sinds het abrupte einde van Lingo op televisie hebben veel fans gevraagd wanneer het spel weer terugkeert."

App
Dat gebeurt nu met een app, waardoor het mogelijk wordt om op de telefoon tegen elkaar te Lingo'en. Suzanne Pronk, Head of Digital bij IDTV, legt uit waarom voor een app is gekozen: ,,Lingo leent zich erg goed voor een app, want het is laagdrempelig: je speelt Lingo met anderen en je kunt ook nog chatten met je tegenstander. Het is snel, dynamisch en net als op televisie is het verslavend." 

IDTV en het Utrechtse gamebedrijf Pauzeplay hebben de applicatie samen de officiële Lingo-app ontwikkeld. Vanaf maart 2016 is de app gratis verkrijgbaar in de Apple App Store. Op een later tijdstip zal Lingo ook in de Google Play store verschijnen.