Live op de radio met een tepelklem op mijn borst

ColumnEva Koreman is de nieuwe sidekick van Jeroen van Inkel, tijdens het programma 'Van Inkel In De Middag' op Q-music. Zij vervangt Patricia van Liemt. Voor AD.nl schrijft Eva wekelijks een column over haar enerverende werk. Vandaag over haar bucketlist.

Volledig scherm
© Q-music

Een eigen shawl-collectie beginnen. Een hit schrijven. Een tweede boek uitbrengen. Haar lippen op laten spuiten. Hulppiet spelen. Een greep uit de dingen die onze Q-collega Patricia van Liemt op haar bucketlist heeft staan. Pas geleden maakte ze ons deelgenoot van haar to-do-list, en niet zonder reden. Iets anders wat nog moest gebeuren is namelijk emigreren. Een paar dagen voordat ze terug kwam van zwangerschapsverlof kreeg haar man een baan aangeboden in Zurich.

Patricia zou Patricia niet zijn als ze deze kans niet zou aangrijpen. In het notoire, wekelijkse DJ-overleg vertelde ze ons allen dat ze ervoor ging. We waren verdrietig toen we het hoorden. Ze is geliefd, en niet alleen omdat ze regelmatig de gangmaker is op bedrijfsuitjes en aanverwante zaken. Ze is inspirerend omdat ze zich schandalig op dingen durft te storten en nooit een blad voor de mond neemt. Maar ik was ook een beetje geschrokken, haar beslissing heeft ook zijn weerslag op mijn eigen leven.

Samen met mijn baas had ik plannen gesmeed voor de toekomst. Ik werd bij de baas geroepen en kreeg nauwelijks 24 uur om te beslissen of ik haar wilde opvolgen in de middag. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik even heb getwijfeld. Is het carrière-technisch wel de beste beslissing? Sidekicken is toch anders dan zelf aan de schuiven sleuren. Toen dacht ik aan wat Patricia zelf zou doen. De toekomst, we zien wel. Je bent toch blij in de middag? Het is toch een heerlijk team om mee te werken? Het is toch de middagshow, wat je zo graag wil?

En je krijgt er toch een eigen programma op vrijdagavond bij? Let's go. Gewoon gaan. Inmiddels is de wisseling van de wacht geweest en ik ben blijer dan ooit. Ik dank je, Patricia van Liemt, op mijn blote knieën en tevreden zittende op een terras met glas wijn in de avondzon. Ik kan na woensdag ook een tweede ding van mijn bucketlist afstrepen. We hadden in het item 'Ask Me Anything' een SM-meesteres te gast, en mijn weledelgeleerde collega Jeroen van Inkel vond het bijzonder amusant om haar mij te laten pijnigen met een tepelklem op mijn blote borst. Live in de radio-uitzending.

Op dat moment vond ik het ongeveer net zo erotisch als een wasknijper op mijn neus (waar ik overigens beperkt ervaring mee heb), maar ik heb het mooi wel meegemaakt. Niet zo spectaculair als emigreren, maar je moet ergens beginnen. En daar bedoel ik verder niets mee.

Groet, Eva

  1. Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuffelen?’

    Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuf­fe­len?’

    Singer-songwriter Ruben Annink (21) heeft zich gisteravond bij AVROTROS-programma Beste Zangers van zijn meest kwetsbare kant laten zien. De Amsterdammer werd voor het oog van 1,1 miljoen kijkers overmand door emoties door met name de optredens van Floor Jansen en Ralf Sanchez. De NPO1-show is al weken een groot succes en eindigde ook gisteren als derde best bekeken programma van de dag.
  2. Kijkcijferboost Beau dankzij senioren, kijkers gunnen hem meer

    Kijkcijfer­boost Beau dankzij senioren, kijkers gunnen hem meer

    De onthulling van de winnaar van The Voice Senior heeft de latenightshow van Beau van Erven Dorens een flinke kijkcijferboost gegeven. Het RTL4-programma dat Beau vanaf januari om en om met Jinek gaat presenteren, trok gisteren 853.000 kijkers, goed voor een plekje bij de tien best bekeken tv-programma’s. Kijkers tonen op sociale media sympathie voor Beau en hopen dat de kijkcijfers nog verder gaan groeien. ,,Hij heeft recht op beter.”