Manuel Venderbos
Volledig scherm
Manuel Venderbos © anp

Manuel Venderbos over pedo Martijn: 'Bizar en aandoenlijk'

EO-presentator Manuel Venderbos vond zijn logeerpartij bij pedofiel Martijn Uittenboogaard 'bizar' en 'aandoenlijk'. Venderbos bracht een nacht in het huis van het oud-bestuurslid van de verboden pedofielenvereniging Martijn door voor het programma 3onderzoekt.

In het nieuwsprogramma, dat morgen begint, gaan drie presentatoren op zoek naar een antwoord uit de actualiteit. Venderbos wilde van Uittenboogaard weten hoe het is als je in een buurt woont waar je niet wordt geaccepteerd.

'Hij bewijst al 40 jaar dat hij niet aan kinderen komt, hij heeft geen strafblad', aldus de EO-presentator in Koffietijd over Uittenboogaard. 'Hij is uitgekotst door de gemeente en kan geen baan vinden.' Venderbos hinkte tijdens zijn verblijf op twee gedachten. 'Ik switchte van 'wat bizar' naar 'hoe aandoenlijk is dit''. Volgens de presentator komt de pedofiel er voor uit dat hij op kleine jongetjes valt. 'In zijn boekenkast staat een persfoto van een jonge kandidaat van Britains Got Talent. Dat vindt hij een aantrekkelijk jongetje.'