Volledig scherm
Trijntje Oosterhuis is het nieuwe jurylid van The Voice. © ANP

Marco Borsato verwelkomt Trijntje in team The Voice

Nu officieel bekend is dat Trijntje Oosterhuis het nieuwe jurylid wordt van The Voice of Holland, wordt zij verwelkomd door het huidige team. De ervaren Trijntje heeft alvast nagedacht over hoe ze haar rol als coach wil invullen.

Tijdens de finale van The Voice gisteravond nam Angela Groothuizen afscheid als jurylid. Met een grote bos rode rozen en een derde plaats voor kandidaat Erwin Nyhoff is het voor haar nu voorbij. Vandaag zijn de ogen gericht op de zangeres die volgend jaar de plaats op de rode stoel zal innemen: Trijntje Oosterhuis.

'Angela zal enorm worden gemist', twittert voormalig collega Marco Borsato vandaag. 'Maar ik moet zeggen dat ze in Trijntje een waardige opvolger hebben gevonden. Welkom in het team, lieve vriendin!' Eerder liet Angela joviaal weten: Gefeliciteerd wijf!

Trijntje werd, net als Marco Borsato, benaderd door John de Mol toen de opzet van The Voice zich nog in een conceptstadium bevond. De zangeres had te veel verplichtingen, maar heeft nu ruimte voor een job in de populaire talentenjacht. 'John heeft mij overtuigd dat het delen van de ervaring die ik heb opgedaan heel nuttig kan zijn voor collega's', vertelt ze in De Telegraaf. Broer Tjeerd zal Trijntje bijstaan als assistent. 'Hij is ook altijd mijn motor geweest.'