Volledig scherm
© anp

Michael Boogerd gevraagd voor Holiday on Ice

Oud-wielrenner Michael Boogerd, winnaar van de tv-show Sterren Dansen op het IJs, is gevraagd om een rol te spelen in de ijsshow Holiday on Ice komende winter.

Volledig scherm
© anp

'Ik heb met Holiday on Ice gesproken voor een show in de winter. Ik hoop dat dat gaat lukken en dat ik nog eens een paar keer in Nederland mijn kunsten mag laten zien op het ijs. Lijkt me hartstikke leuk om te doen', aldus Boogerd in het tv-programma Barend & Barend.

Boogerd, die in zijn wielercarrière vaak tweede werd, was heel erg blij met zijn zege op schaatsen. 'Ja tuurlijk, ik heb toch weken lang 6 à 7 uur op het ijs gestaan. Maar misschien komt het ook wel door wielerbondscoach Leo van Vliet. Hij heeft een mailtje rondgestuurd naar alle toerrijders en gevraagd allemaal te stemen zodat ik niet weer tweede zou worden, haha.'

Michael heeft zijn overwinning nog niet uitbundig kunnen vieren. Dat gaat waarschijnlijk deze week wel gebeuren, met schaatspartner Darya. 'Eigenlijk moet je dan je schaatspartner bij je hebben, want we hebben samen gewonnen. Als ik het vier, dan wil ik dat met haar vieren. Dat lijkt me logisch', zegt hij in De Telegraaf.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
  1. Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermen

    Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermen

    Achmed Akkbabi kwam afgelopen week plots onder vuur te liggen in de Marokkaanse gemeenschap door een homorol in de film Chez Nous uit 2013. De acteur, die juist nu successen viert met de succesvolle serie Mocro Maffia, plaatste zelf reacties uit een besloten groep op Facebook. ,,Daar stonden foto's in van familieleden, die wilde ik weghebben", vertelde hij aan Özcan Akyol daarover bij Onze man in Deventer op Radio 1.