Volledig scherm
Bram Moszkowicz en zijn cliënt Desi Bouterse in de jaren negentig.

Moszkowicz verbiedt beelden van zijn 'dansje met Bouterse'

UpdateAMSTERDAM - Advocaat Bram Moszkowicz heeft voorkomen dat het tv-programma College Tour vanavond beelden van hem uitzendt waarin hij een dansje doet met zijn voormalig cliënt Desi Bouterse, thans de huidige president van Suriname.

Volledig scherm
Bram Moszkowicz bij College Tour. FOTO ANP/KIPPA
Volledig scherm

De bekende strafpleiter dreigde zelfs zijn medewerking aan het programma op te zeggen als de beelden uit 1996 toch werden vertoond, zo meldt de studentensite Folia.nl.

Openhartig
De advocaat was gistermiddag in de Beurs van Berlage in Amsterdam, samen met ruim 500 studenten, voor de opname van het interviewprogramma. Moszkowicz had al ruim een uur openhartig gepraat over zijn relatie met zijn vader, over Geert Wilders, over Israël, de zaak Holleeder. Over Desi Bouterse wilde hij ook best 'uren praten', totdat Huys de beelden aankondigde. Tot verbijstering van de presentator en de aanwezige studenten wilde Moszkowicz niet dat het filmpje werd getoond.

Klaar
,,Dit mag je niet uitzenden, want daar moet ik toestemming voor geven", stelde Moszkowicz gedecideerd. [...] ,,Dat kunt u niet bepalen", reageerde presentator Twan Huys. ,,Die beelden zijn van Nova." [...] ,,Dan wil ik precies weten wat je gaat uitzenden. Anders zijn we nu gewoon klaar", zei de advocaat.

Na onderhandelen kwam het compromis dat aleen het geluid te horen zou zijn met de tekst 'dansbeelden van Suriname'.

Dansje
Moszkowicz bekende overigens dat hij dat dansje 'nu niet meer gedaan zou hebben'. ,,Volgens mij was ik al binnen en toen kwam hij ook. Dan is het nogal wat om weg te lopen, vind ik. Maar het is verkeerd, je hoort niet te dansen met je cliënt.' Opvallend is dat de strafpleiter niet wil praten over waarom hij de beelden per se niet uitgezonden wil hebben. Het enige wat hij daarover zei: ,,We hebben het toch net mooi afgesproken?''

Bouterse
De omstreden Bouterse is hoofdverdachte in de nog lopende strafrechtsprocedures rond de zogenaamde Decembermoorden in 1982 en de Moiwana-moorden in 1986, het schenden van mensenrechten en het op grote schaal smokkelen van wapens en drugs. In Nederland is hij wegens drugssmokkel tot 11 jaar cel veroordeeld.  In 2010 werd hij gekozen tot de negende president van Suriname. (BVDL)

De uitzending van College Tour is vanavond om 21.00 uur op Nederland 3. Wie op YouTube zoekt, kan de dansbeelden overigens gewoon zien. Zie video hieronder.

  1. Niet eerder vertoond: presentatoren Belgian’s Got Talent grijpen in bij weggestemde act
    Play
    VIDEO

    Niet eerder vertoond: presentato­ren Belgian’s Got Talent grijpen in bij weggestem­de act

    De presentatoren van het VTM-programma ‘Belgian’s Got Talent’, Koen Wauters en Laura Tesoro, geven in de aflevering van vanavond hun golden buzzer aan een act die eigenlijk weggestemd is door de jury. In de coulissen beseffen de twee dat er maar één manier is om de act toch door te laten: erachteraan te gaan, hem terug te halen naar het podium en zo de Golden Buzzer te geven.