Volledig scherm
PREMIUM
Sergey Lazarev tijdens de openingsceremonie in Stockholm, zondag. © EPA

Nederland en Rusland topfavoriet in gayscene Songfestival

songfestivalFrankrijk, Nederland en Rusland zijn in de gaycommunity dit jaar favoriet als het gaat om de winst van het Eurovisie Songfestival. Over het algemeen is de homogemeenschap een goede graadmeter voor het jaarlijkse liedjesfestijn.

Televisiezender OUTtv vroeg 3.500 homo's naar hun favoriete Songfestivaldeelnemer. Het Russische liedje 'You Are The Only One' van Sergey Lazarev kreeg een nipte meerderheid van 24 procent van de stemmen. Daarna volgen Frankrijk met Amir (23 procent) Nederland met onze Douwe Bob (15 procent).

Sinds de invoering van de poll in 2010 is de uiteindelijke winnaar van het Songfestival vier keer goed voorspeld door de homogemeenschap.

Publieksfavoriet Sergey Lazarev realiseert zich dat hij veel fans in de homocommunity heeft: ,,Ik wil ook iedereen bedanken die voor me gestemd heeft. Vorig jaar werd Rusland negatief onthaald en uitgejouwd bij het publiek in de zaal desondanks we tweede werden. Ik ben voorbereid dat het dit jaar weer kan gebeuren, maar ik hoop dat mensen voornamelijk genieten van mijn optreden. Uiteraard zijn er ook homo's in Rusland. De 'gay scene' bestaat er eveneens.''