Volledig scherm
Nick en Simon, samen met medejuryleden Marco Borsato, Roel van Velzen en Trijntje Oosterhuis. © anp

Nick & Simon stoppen met jurering bij The Voice

UpdateJuryleden Nick Schilder en Simon Keizer stoppen na drie seizoenen met hun werkzaamheden voor The Voice of Holland. Dat maakte RTL zojuist bekend.

Nick Schilder kampt al enige tijd met ernstige vermoeidheidsverschijnselen en moest daardoor al een liveshow verstek laten gaan. Meteen daarna maakte het zangduo  bekend de tv-werkzaamheden verder te minderen.

RTL meldt in een officiële verklaring: 'Nick & Simon stoppen als coaches bij 'The voice of Holland' maar blijven in hun draaiende stoel zitten bij 'The Voice Kids'. Na drie bijzonder succesvolle seizoenen bij de de talentshow van RTL 4, heeft het duo in goed overleg met RTL en Talpa besloten te stoppen om het komend jaar de pijlen op andere activiteiten te kunnen richten. De liefde voor het programma is te sterk voor een volledig afscheid zodat ze doorgaan met 'The Voice Kids', dat van hen minder opnamedagen vraagt.'
 
Muzikaal feestje
Nick & Simon: 'Wij kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen drie jaar 'The voice of Holland'. Voor ons was het een muzikaal feestje waarbij we kennis hebben gemaakt met nieuwe talenten terwijl we als coaches mochten samenwerken en concurreren met onze collega's uit de muziekwereld. Dit blijven we graag doen bij 'The Voice Kids', zowel bij de serie die aanstaande vrijdag van start gaat als het daaropvolgende seizoen, terwijl we meer tijd overhouden voor onze eigen muziek. We gaan namelijk een druk jaar tegemoet waarbij we ons willen richten op het Gelredome, Vlaanderen en Duitsland.'
 
Als coaches van het eerste uur, zagen Nick & Simon het programma  uitgroeien van de 'voorzichtige' start met 1,7 miljoen kijkers tot de shows die tussen de 3 en 4 miljoen kijkers trekken. In oktober van dit jaar won het programma de Gouden Televizier-Ring en het format is inmiddels vanuit Nederland uitgewaaierd over tientallen landen ter wereld.