Volledig scherm
PREMIUM
Een scene uit War of the Worlds van FOX

Nieuwe serie War of the Worlds lijkt op The Walking Dead zonder zombies

vanavond op tvGeen kolossale ufo’s, geen vuurzee of orgie aan lasers en niet de zoveelste vernietiging van het Witte Huis. Déze War of the Worlds, in de vorm van een tv-serie die vanavond op FOX begint, plaatst het alien-invasieverhaal naar het nu en kiest voor menselijk drama. Een ‘relevante’ nagelbijter, het blijkt minstens zo adembenemend.

De vernietiging van onze planeet: we zagen het al in talrijke sciencefictionfilms, vaak als een ballet van explosies. Ook de FOX-serie War of the Worlds bevat weer een aanval van vijandige aliens, maar we aanschouwen het ditmaal van een grote afstand en na een minuut is de klus geklaard. Het gros van de mensheid wordt niet verpulverd door kosmische stralen, maar ligt ineens dood op straat. De overlevenden zien zich gedwongen zonder internet en mobiel verkeer op zoek te gaan naar elkaar. En naar een levensdoel.

,,Als vader was ik gefascineerd in de vraag of ik iemand zou neerschieten om mijn eigen kinderen te beschermen. En hoe zo’n wapen dan eigenlijk werkt. Ik heb er nooit een in mijn hand gehad. Jij? De serie ontstond uit dit soort discussies’’, vertelt scenarist Howard Overman (Misfits). ,,Die gesprekken gingen nooit over lasers, of aliens wel bestaan en hoe je iemand in slow motion neergeschoten ziet worden. Totaal niet interessant!’’

  1. Tv-serie over Rotterdamse agenten in opleiding: 
‘Het drama wordt steeds groter’
    PREMIUM

    Tv-serie over Rotterdam­se agenten in opleiding: ‘Het drama wordt steeds groter’

    Pepperspray in je ogen krijgen, ouders de boodschap brengen dat hun kind is omgekomen, een dakloze op de bon slingeren, uitgescholden worden voor kankerlijer, het gesprek aangaan met hangjongeren, loodzware uithoudingstesten. Ga er maar aan staan. Het komt allemaal voorbij in de zesdelige documentaire over een groep Rotterdamse agenten in opleiding die donderdag bij BNNVARA op NPO 3 begint.