Volledig scherm
© ANP Kippa

Nieuwe Tijden-ster Lisa Bor: Ik heb dat pittige van Carlijn

Nieuwe Tijden Lisa Bor (23) is een opvallende verschijning in de zomerse soapserie Nieuwe Tijden op RTL 4. Ze speelt daarin de rol van Carlijn Ros. ,,Ik ben mezelf ontzettend positief tegengekomen."

Quote

Ik dacht van tevoren bij Nieuwe Tijden: moet ik mezelf wel vier maanden op dit project vastleggen? Terwijl ik nu kan zeggen dat ik mezelf zo ontzettend positief ben tegengeko­men

Lisa Bor

Carlijn Ros is een pittige tante. Ligt haar karakter dicht bij dat van jou?
,,Het is natuurlijk extreem uitvergroot, maar dat pittige van Carlijn heb ik ook wel in me. Maar ik kan naarmate de serie vordert ook weer andere kanten en onderlagen spelen en uitzoeken. Carlijn heeft weliswaar heel veel temperament, maar ze krijgt in de serie heel snel een relatie met een autistische jongen, Karim. Dan zie je ook haar zachtere kant."

Leer je met het spelen in een soap veel in korte tijd?
,,Ja, extreem veel. Je wordt in het diepe gegooid en moet per dag heel veel scènes spelen. Het positieve daaraan is dat ik in een rap tempo in mijn rol door verschillende emoties ga en veel kleuren mag spelen. Je moet allerlei aanknopingspunten in jezelf vinden om die emoties te raken. De makers hebben bewust gezocht naar verscheidenheid in de groep acteurs. Dat maakt het makkelijker om te durven uitproberen. Ik zie dat zelf ook als ik de afleveringen terugkijk: ik ga met de tijd steeds vrijer spelen."

Hoe ben je in het acteervak gerold?
,,Ik ging voor de liefde naar Rome; ik had een relatie met een Italiaanse acteur. Op dat moment studeerde ik kunstgeschiedenis, maar daar kon ik mijn ei niet helemaal in kwijt. Mijn toenmalige vriend spoorde mij aan audities te gaan doen omdat ik al redelijk Italiaans sprak. Na een paar audities werd ik vorig jaar aangenomen voor de vrouwelijke hoofdrol in de filmkomedie Loro Chi?"

Beginnersgeluk?
,,Het is inderdaad heel bijzonder. Maar voor mijn moeder bijvoorbeeld weer niet. Die zei dat ik vroeger altijd al bezig was met toneelstukjes maken en verhalen bedenken. Ik heb er zelf ook wel eens aan gedacht, maar je moet wel lef hebben om zo'n stap te zetten. In Italië was het makkelijker omdat het toch een ander land is en niemand me daar kende. Ik ben in een heel goede productie terechtgekomen en heb daar kennisgemaakt met film en acteren."

Smaakt je soapdebuut naar meer?
,,Ik denk dat je als acteur bij ieder nieuw project een soort reis maakt. Je duikt in het onbekende. Ik dacht van tevoren bij Nieuwe Tijden: moet ik mezelf wel vier maanden op dit project vastleggen? Terwijl ik nu kan zeggen dat ik mezelf zo ontzettend positief ben tegengekomen. Je kunt jezelf zo verrassen in alles wat je doet. Het smaakt dus zeker naar meer. Ik zou ook graag eens op het toneel staan."

Wat zijn je plannen na Nieuwe Tijden?
,,Het moeilijke is dat je als acteur weinig plannen kunt maken voor de rollen die je zou willen spelen. Ik hoop dat een regisseur de serie ziet en zegt: met haar zou ik willen werken. Of: haar vind ik interessant. Dat heb ik liever dan meer dan duizend likes op Instagram."

En Italië?
,,Daar ben ik nog niet klaar mee. Het land zit in mijn hart. Ik ben nog wel-eens op een neer gereisd voor een auditie daar. Als Nieuwe Tijden klaar is, ga ik kijken of er nog mogelijkheden zijn. Ik heb veel positieve reacties gekregen op mijn filmdebuut."

Nieuwe Tijden, RTL 4, 20.00 uur.

Meer shownieuws? Volg AD Show op Facebook.

Volledig scherm
© RTL
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VPRO nog één keer door stof om blunder beëindiging column Freriks en wéér kritiek
    Update/video

    VPRO nog één keer door stof om blunder beëindi­ging column Freriks en wéér kritiek

    De programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT gingen vandaag nog één keer door het stof om het ontslag van columnist Philip Freriks. Tijdens de vorige aflevering kreeg hij tot zijn eigen verbazing live in de uitzending te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Maar ook het mea culpa van vandaag kan wederom op kritiek rekenen. ,,Incompetent, onbeschoft én vergeetachtig!’’ zo klinkt het.