Volledig scherm
Journaal presentator Dionne Stax © ANP

NOS breidt journaals uit met bijdragen regionale omroep

De NOS Journaals worden vanaf 15 februari uitgebreid met bijdragen van de regionale omroepen. Iedere werkdag om 12 en 15 uur zijn de speciale uitzendingen te zien op de NOS en op de regionale omroepen.

Dat blijkt uit een interne mailwisseling van één van de regionale omroepen, die in bezit is van het AD.

Het format van de langere nieuwsuitzendingen, die een kwartier gaan duren, wordt vergelijkbaar met de uitzendingen van 13 uur, waarin ook een mini-sportjournaal zit. Na het reguliere nieuws wordt er ongeveer 5 minuten ingeruimd voor het regionieuws. Dat deel krijgt, net als het sportjournaal, een eigen presentator.

Proefuitzendingen
Kijkers krijgen niet alleen nieuws uit hun regio te zien, maar kunnen reportages van alle regionale omroepen voorgeschoteld krijgen. Ook wordt er soms live met een verslaggever in de regio gesproken. Op 1 februari beginnen de proefuitzendingen.

In oktober werd al bekend dat de NOS met stichting ROOS, het samenwerkingsverband van 13 regionale publieke omroepen (waaronder RTV Noord-Holland), de speciale nieuwsuitzendingen aan het opzetten was. Jack de Vries, voorzitter van stichting ROOS, is blij met de uitzendingen.

,,Dit is dé manier om regionaal nieuws bij een groot publiek onder de aandacht te brengen." De NOS wil nog niet reageren. Volgens een woordvoerder van de omroep worden nu 'de puntjes op de i gezet'. Pas volgende week wil de NOS met meer informatie komen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement