Volledig scherm
© afp, epa, reuters

Onbegrip op Twitter over keuze van SBS6 voor Barça

Veel voetballiefhebbers hebben woensdag via Twitter hun onvrede kenbaar gemaakt over de keuze van SBS6 voor de liveregistratie van de Champions League-wedstrijd FC Barcelona - Arsenal. Op voorhand leek dat duel na de zege van de Catalanen in Londen (0-2) al beslist. Meer spanning zat er na de 2-2 in Turijn bij Bayern München - Juventus, maar SBS6 koos niettemin voor het duel van Barça.

Barcelona won als verwacht vrij eenvoudig van Arsenal, maar in Beieren zorgden Bayern en Juventus voor spektakel. SBS6 schakelde zelfs niet live over naar de verlenging, toen het net als in Turijn in München op 2-2 was geëindigd na negentig minuten. ,,SBS 6 doelpunten gemist'', schreven twitteraars.

Niet alleen de keuze zorgde voor een storm aan kritiek - zie tweets hieronder - ook de uitleg van de commerciële zender zorgde voor hoongelach. ,,Welke wedstrijd we gaan uitzenden, heeft bij ons ook geleid tot een discussie waarvan we pas achteraf kunnen zeggen wie er gelijk had'', zo verdedigde SBS6 zich woensdagavond. ,,Barcelona is de populairste buitenlandse club in Nederland en we hebben ook de heenwedstrijd uitgezonden, waardoor veel mensen benieuwd zullen zijn naar de return. Daarom denken we nog meer kijkers een plezier te doen met Barcelona - Arsenal en daarna volgt Bayern München - Juventus snel als ruime samenvatting.''