Volledig scherm
Rob van Someren. © ANP

Ook Somertijd is genomineerd voor RadioRing

Het radioprogramma Somertijd van Rob van Someren op Radio 10 is het tweede programma dat is genomineerd voor de Gouden RadioRing. Gisteren werd De Staat van Stasse nog genomineerd voor de publieksprijs voor het beste radioprogramma.

Rob van Someren verlengde in november zijn contract bij Radio 10. Hij presenteert Somertijd iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur, samen met zijn vaste side-kicks Luuk, Cobus en Sven. Het programma won in november 2013 al de Gouden RadioRing. Ook in 2014 viel Rob in de prijzen; hij werd verkozen tot beste radioman en ontving de Zilveren RadioSter.

De Gouden RadioRing wordt op 25 januari uitgereikt op het RadioGala van het Jaar in Hilversum. Dan wordt ook de Zilveren Radioster voor de radioman en radiovrouw van het jaar uitgereikt. De verkiezing kwam gisteren nog in opspraak, omdat deze niet volgens de regels is verlopen.

  1. VPRO nog één keer door stof om blunder beëindiging column Freriks en wéér kritiek
    Update/video

    VPRO nog één keer door stof om blunder beëindi­ging column Freriks en wéér kritiek

    De programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT gingen vandaag nog één keer door het stof om het ontslag van columnist Philip Freriks. Tijdens de vorige aflevering kreeg hij tot zijn eigen verbazing live in de uitzending te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Maar ook het mea culpa van vandaag kan wederom op kritiek rekenen. ,,Incompetent, onbeschoft én vergeetachtig!’’ zo klinkt het.