Volledig scherm
Roodbeen tijdens een aflevering van Wie is de Mol © AVRO

Ophef na homo-opmerking Roodbeen in Wie is de Mol

wie is de mol?Radio 2-dj Jan-Willem Roodbeen had het gisteren even zwaar te verduren op Twitter. In een nieuwe aflevering van Wie is de Mol? maakte hij een opmerking die het zere been van de fans raakte. 'Ik voel een relletje aankomen', aldus een twitteraar.

Roodbeen nam met zijn collega's deel aan een roeiwedstrijd. Gekscherend riep de dj: 'We hadden een onmogelijke uitgangspositie. Vijf vrouwen, twee mannen en één homo.' Met deze laatste bedoelde hij kandidaat Freek Bartels. Roodbeen meende dat zijn team het niet zou redden tegen acht Chinese topatleten.

Na 100 meter roeien won de Wie is de Mol?-boot. 'Het geluk dat dan door je aderen stroomt is onbeschrijflijk', meende Roodbeen. 'Wij zijn het waterland. Wij hebben onze trots hooggehouden. Nederland heeft China verslagen. Het enige wat ontbrak waren oranje shirtjes en de inhuldiging van onze koning.'

'Beetje stom'
NOS-verslaggever Martijn van der Zande benaderde Roodbeen via Twitter met de vraag wat de Wie is de Mol?-kandidaat precies met zijn homo-opmerking bedoelde. 'Beetje stom', meende Van der Zande. SBS-presentator Maurice Wijnen vond dat Roodbeen een rood scherm verdiende.

Wie is de Mol? trok gisteravond 2.260.000 kijkers. Volgens radio-dj Coen Swijnenberg is Sofie van den Enk de hoofdverdachte.