Volledig scherm
© YouTube RTL Late Night

Peter van der Vorst is hele zomer gezicht RTL Late Night

UpdatePresentator Peter van der Vorst (44) is deze zomer een maand lang het gezicht van RTL Late Night. De succesvolle talkshow gaat dit jaar voor het eerst door in juli, maar niet met de vaste gastheer Humberto Tan. Ook Luuk Ikink is deze zomer niet te zien in het programma, bevestigt RTL aan deze site.

Quote

Als RTL zegt dat Peter beter is, dan is dat zo

Humberto Tan
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
Ook Luuk Ikink is deze zomer niet van de partij. © ANP Kippa

Humberto maakt op vrijdag 1 juli zijn laatste uitzending van dit seizoen, waarna Peter het presenteerstokje overneemt tot en met 29 juli. Luuk Ikink gaat ook na 1 juli op vakantie. Zijn tijdelijke vervanger moet nog worden gekozen.

Het is nog niet duidelijk of het programma in de zomer inhoudelijk anders wordt, bijvoorbeeld vanwege het Europees Kampioenschap voetbal. ,,Ik heb gezegd: ik ben er tot 1 juli en alles wat jullie daarna doen: succes!'', grapte Humberto in de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538.

Peter mag beter zijn
Hij zou het niet erg vinden als zijn talkshow met Van der Vorst aan het roer ineens veel meer kijkers trekt. ,,Uiteindelijk profiteer ik daar ook van. En als RTL zegt dat Peter beter is, dan is dat zo. Je moet niet angst laten regeren.''

Peter viel overigens al vaker in voor Humberto. Zo was hij in 2014 twee keer als host te zien toen Humberto in Sotsji was voor de Olympische Winterspelen. Onlangs zat Van der Vorst nog op de presentatiestoel toen Tan te gast was in zijn eigen programma na het winnen van de titel Omroepman van het Jaar.

Peter presenteerde al eerder een talkshow; in 2005 was hij te zien met Pulse, dat hij overnam van Reinout Oerlemans. Eerder was ook oud-RTL Nieuws-anchor Rick Nieman in beeld als vervanger van Humberto, maar die werkt nu bij de publieke omroep WNL.

  1. Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuffelen?’

    Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuf­fe­len?’

    Singer-songwriter Ruben Annink (21) heeft zich gisteravond bij AVROTROS-programma Beste Zangers van zijn meest kwetsbare kant laten zien. De Amsterdammer werd voor het oog van 1,1 miljoen kijkers overmand door emoties door met name de optredens van Floor Jansen en Rolf Sanchez. De NPO1-show is al weken een groot succes en eindigde ook gisteren als derde best bekeken programma van de dag.