Volledig scherm
© anp

Pijnlijk moment over slavernij in show Daphne Bunskoek

UpdateLiefhebbers van het RTL4-programma Volgende Week keken raar op toen zaterdag een fragment uit een slavenfilm werd getoond. Presentatrice Daphne Bunskoek en het panel cabaretiers probeerden er een satirische draai aan te geven, maar dat werd niet gewaardeerd.

 
Met satire kun je de grens over gaan. Dat zie ik nu. Het spijt me enorm als het mensen gekwetst heeft
Daphne Bunskoek

In Volgende Week werd de vermissing van de staf van Sinterklaas uit het Sinterklaasjournaal aangehaald. Daarna verscheen een fragment uit de film Amistad op de buis, met daarin de mishandeling van Afrikanen op een slaventransportschip.

Zowel Bunskoek als de cabaretiers Carolien Borgers, Richard Groenendijk, Viggo Waas en Peter Heerschop barstten in lachen uit. 'Doe mij toch ook maar een wijntje', roept Groenendijk. Ook het publiek lacht mee.

Spijt
Op sociale media is de kritiek losgebarsten, te meer omdat Bunskoek eerder dit jaar het programma De Slavernij presenteerde. 'Werkelijk onacceptabel', 'smakeloos', 'racistisch leedvermaak' en 'schaamteloos' klinkt het. Volgens dagblad Spits heeft de presentatrice haar excuses aangeboden na de ontstane commotie. 'Met satire kun je de grens over gaan. Dat zie ik nu. Het spijt me enorm als het mensen gekwetst heeft', aldus Bunskoek.

Volledig scherm
Daphne en haar panel na het bewuste fragment © RTL

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72631 stemmen