Volledig scherm
© anp

Pippi, Annika en Tommy leiden 45 jaar later een oerdegelijk leven

Inger Nilsson, Maria Persson en Pär Sundberg, beter bekend als Pippi, Annika en Tommy uit de serie Pippi Langkous zijn flink veranderd sinds zij ronddartelden in Villa Kakelbont. De herkenbare rollen zouden hun elke dag nog achtervolgen en hebben ervoor gezorgd dat ze nu alledrie 'gewoon' een negen-tot-vijf-baan hebben. Zo is Persson, die het meisje Annika speelde, verpleegster geworden.

Volledig scherm
© anp

Ieder kind was jaloers op het drietal. Samen hadden Pippi, Annika en Tommy genoeg geld, snoep én 'spierballen' om allerlei spannende avonturen mee te maken. De hitserie heeft miljoenen kijkers over de hele wereld jarenlang aan de buis gekluisterd.

De bekendheid die de enorme kijkcijfers meebrachten, zorgde ervoor dat Nilsson, Persson en Sundberg voor altijd bekend zouden staan als de drie kindsterren uit Pippi Langkous. Nieuwe acteerrollen kregen de drie daarom niet vaak. Alleen Nilsson, die Pippi speelde, heeft nog in nieuwe series en één speelfilm rolletjes gehad.

Rijk
Lullig feitje: het is in Zweden verboden om kinderen te betalen. Rijk zijn ze dus ook niet geworden van het gigantische succes. En dus werd Nilsson medisch secretaresse, Persson verpleger en is Sundberg manager van een bedrijf in Zweden.

Helaas een stuk minder spannend dan de dromen die Pippi, Annika en Tommy geregeld uitspraken in de serie.

Volledig scherm
Vandaag de dag lijken de acteurs nauwelijks meer op de jeugdhelden © anp